Treska se smetanovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenFilety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Cesnek si nakrajime na slabe platecky, chilli papricky na kolecka a zpenime na olivovem oleji ve velike panvicce. Pridame proplachle musle, na mesicky pokrajena rajcatka…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.Listové těsto rozválejte na hranatý plát silný asi 0,3 cm. Rozkrojte každý kus napůl (pokud máte stejné těsto…
Kuřecí prsa pokrájíme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme hrubě nastrouhanou uzenou mozzarellu (lze použít i neuzenou), nadrobno pokrájená sušená rajčata nebo…
Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený…
Jako první dáme vařit sójové maso podle návodu na balení - cca 15-20 minut. Já vařím se solí a podravkou.Poté uvaříme v rychlovarné konvici vodu a zalijeme kuskus - 1…
Na směs: dorůžova osmažíme na pánvi nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na menší kousky(jako na čínu) pokrájené kuřecí maso, když už je maso trochu zatáhlé, přidáme na…
Do pánve dáme na olej cibuli na jemné půlměsíčky, přidáme maso, pak papriky, rajčata, sušená rajčata a ostatní ingredience a vše orestujeme.Nakonec do směsi přidáme…
Nejprve ve vroucí, osolené vodě uvařte tykvičky do měkka, trvá to asi 10 minut. Vyndejte z vody a odložte stranou. Mezitím, co tykve chladnou, připravte si náplň. Na…
Celer omyjeme a osušíme. Vložíme ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 180° a pečeme cca 15…
Těstoviny připravíme podle návodu na obalu. Brokolici a celé fazolové lusky uvaříme ve slané vodě nebo v páře dokřupava (každé zvlášť, lusky vyžadují delší dobu) a…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí dobře rozmíchané ve vodě) a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Vykynuté těsto rozválíme na plech, potřeme…
V míse smícháme kysanou smetanu s vejci, šunkou, mozzarellou a nasekanými sušenými rajčaty. Dochutíme solí, česnekem, pepřem, paprikovou pastou a oregánem a vložíme do…
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.Mezitím pokrájíme zeleninu a žampiony na menší…
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.Mezitím pokrájíme zeleninu a žampiony na menší…
Troubu jsem si zapnula na 180°C. Z cuket jsem si odřízla vrch a vydlabala je. Nechala jsem cca 1cm tlustou stěnu. Kuřecí jsem nakrájela na malé kousky a rozemlela v…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou. Osolíme, opepříme a…
Na potr. folii si opatrně rozklepeme filet a okořeníme. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekané rajčata a kapary. Pomocí folie svineme v roládu,…
Na náplň nastrúhame tofu a premiešame s mascarpone a nadrobno nakrájanými paradajkami.Maslo rozpustíme vo vode a spolu s múkou a soľou vypracujeme cesto. Necháme ho v…
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech…
Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu. Podél…
Šalotku nebo cibuli nakrájíme na kostky, sušená rajčata na nudličky, cherry rajčátka na půlky, žampiony na plátky, česnek na tenké plátky a chilli papričku na drobno…
Nejdříve dáme vařit těstoviny dle návodu,můžeme použít např. malá kolínka.Nakrájenou cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.…
Z kapustových nebo zelných listů opatrně seřízneme silnější středy, aby se dobře po naplnění rolovaly závitky. Listy není nutné spařovat.Starší pečivo (housky, rohlíky,…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Holka u plotny radí: Upečte si domácí toustový chléb a ušetřete. Tenhle je nadýchaný a chutná božsky
Encyklopedie hub: Zásobte se v lese na zimu. Nasbírejte si tyto houby a my vám poradíme, kam s nimi v kuchyni
Vánoční předplatné výjimečných časopisů za skvělou cenu: Apetit potěší každého kuchaře, i toho, co teprve začíná