Středomořská paštika z kuřecích jater

Danca Kuchařka: Danca

Studená kuchyně 4 názory

Suroviny

2 PL olivového oleje z naložených sušených rajčat
1 červená cibule nebo několik šalotek
500 g kuřecích jater
150 ml bílého vína
rozmarýn
1cm silný plátek másla
černé olivy
naložená sušená rajčata ( asi 2ks )
kapary ( cca 2 lžičky )
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat.

  2. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Během restování přidáme rozmarýn, aby v horkém tuku hezky zavoněl.

  3. Vsypeme okapaná játra a za stálého míchání je krátce opečeme.

  4. Zalijeme bílým vínem, zmírníme plamen a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Po chvíli jeden kousek jater rozkrojíme, abychom zjistili, zda jsou už dostatečně tepelně upravená (nesmí z nich vytékat krev ).

  5. Stáhneme z ohně, vmícháme čerstvé máslo a necháme chvíli zchladnout.

  6. Pak vše rozmixujeme do požadované konzistence ( někdo má rád paštiku jemnou, někdo spíše hrubší, záleží na osobních preferencích ).

  7. Do rozmixované, ještě teplé paštiky, vmícháme kapary, nakrájené olivy a sušená rajčata. Podle chuti dosolíme a opepříme.

  8. Paštiku přendáme do formiček a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Středomořská paštika z kuřecích jater

Tématické fráze: paštika s kapary paštika z kuřecích jater formičky na paštiku paštika s bílým vínem recepty kuřecí játra játra na cbulce pečená paštika z kuřecích jater kuřecí paštika s vínem kuřeccí játra s kapary kuřecí paštika s kapari paštika z kuřecích jater s kapary kuřecí paštika kapary do pastik paštika z vepřových jater s kapary hrubá játrová paštika recept pečená paštika z kuřecích jater a bůčku paštika z kuřecích jater recept recept pastika s bilym vinem domácí středomořská paštika kuřecí játra na cbulce s vínem