Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut + naložení masa 6 porcí Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

6 ks telecích líček nabo hovězích líček
1 cibule
6 větších plátků sušených rajčat
5 dkg uzeného špeku
2 lžičky naloženého zeleného pepře
olej
sůl
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa.

  2. Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce.

  3. Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat, nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat.

  4. Podlijeme horkou vodou do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy.

  5. Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem.

  6. Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

  • Iljusa Iljusa

    Na čtvrtek mám objednáno u "hodného" řezníka 2 kg telecích líček ;-) - v sobotu dojde k realizaci nějakého receptíku (v "pomaláči") Díky za tip:yes:

    1974 andrea - Koukala jsem v profilu, že jsi z Plzně - zkus mrknout k "Zemanovi" a domluvit se tam ;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-K:yes:Pěkné je to Otto, chtěla bych toto masičko někde sehnat, optám se řezníka souseda, třeba mi poví, zda mi to sežene, už jsem něco od líček od Tebe viděla, vždy pěkné :yes::-p:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Do Makra nechodím - oslovte hodného řezníka a pak jen musíte čekat, čekat a čekat;-);-);-)
    Stojí to za to:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Moc pěkné tvářičky, sušená rajčata miluju a vypadá to opravdu moc chutně:-p:yes:. Ovšem není, kde ta líčka koupiti:-//

    Odpovědět

  • kadlec kadlec(neregistrovaný)

    Smělý dotaz, kde se tohle dá sehnat? Koukám na vaše recepty už dlouho, mám takový pocit, že to bude MAKRO:-?
    Díky za odpověd;-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    ottíku, šmrncovní papaníčko, jako vždy. včera jse delala krkovičku podle tebe, ty 3 dny jsem vydržela a oplatilo se. super baštička. a na toto se dám ráda pozvat.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí líčka steak hovězí líčka hovězí líčka cena otto.rajce hovězí na pepři steak z hovězích líček hovezi licka plzen teleci lička steak hovezi licka hovězí líčka v pomaláči steak z líček recepty z masa hovězí líčka na pepri líčka na pepři naložená hovězí líčka naložení líček naložené hovězí líčka recept na hovězí líčka hovězí líčko roštěná na zeleném pepři telecí kostky na zeleném pepři

Zapomněl/a jsem heslo