Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

750 g hovězího zadního
1 větší cibuli
porek asi 5 cm
rozmarýn
tymián
oregáno
čerstvá majoránka
hladolistá petrželka(množství bylinek si dá každý kolik chce)
6 sušených rajčat
2 PL olivového oleje
2 PL oleje ze sušených rajčat
podle potřeby hovězí vývar
50 g slaniny nebo špeku
sůl
citronový pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou nebo špekem. Bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Prošpikované maso osolíme, opepříme, obalíme v nasekaných bylinkách, pokapeme olivovým olejem a necháme v lednici 2 hodiny uležet.

  3. V kastrolu rozehřejeme zbytek olivového oleje + olej z rajčat. Maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Maso vyndáme a uchováme v teple. Na výpeku z masa restujeme cibuli a pórek.

  4. Přidáme sušená rajčata, maso podle potřeby podlijeme vývarem a šoupneme do trouby, rozehřáté na 160°C. Pečeme asi 2 až 3 hodiny, záleží na troubě a hlavně kvalitě masa. Měkké maso vyndáme nakrájíme na plátky.

  5. Výpek rozmixujeme, je-li potřeba tak rozředíme vývarem, dosolíme, dopepříme a můžeme podávat. Příloha byla šťouchané brambory s čerstvou majoránkou a petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 296 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečené hovězí s bylinkami a sušenými rajčaty

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    jahoda:děkuji za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že chutnalo;-)a za foto také děkuji:-*

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Děkuji všem za komentíky;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    V noci jsem přemýšlela:-//, co v neděli na oběd.
    Bylinky na záhoně, maso v mražáku, ve sklenici rajčata:-8,
    Tvůj recept rozhodl hned:-*.
    Dnes jsem si přivstala:-S, abych maso naložila,
    pomalu upekla, hustou šťávičku:-p získala
    a výsledek? pochválený sváteční oběd:-K:yes:14
    Díky za recept, šťáva opravdu pekně hustá díky rajčatům a dle rodiny také pikantní (bylinky dělají své:-)))
    Přidávám fotku, ale je vidět, že na focení a aranžování nebyl čas:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak toto musí být lahoda:-p:-pmoc pěkný receptík;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    No tak to bych si dala líbit, Susli -díky za neotřelou úpravu hovězího masa. Posílám bod a těším se, až vyzkouším, jsou tam samé dobrůtky...:-p:yes::-p a moje oblíbené pomalounké pečení.:yes:

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Supper recepis,urcite vyzkousim. Krasne vyfotografovano.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Suslajdičko, tak toto by u nás šlo na dračku, taková jídla jsou u nás velmi v popředí. Bóóóže, já už tak dlouho neměla hovězí, že za chvíli ani nebudu vědět jak chutná:-( Dávám ti ráda 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    a já si říkám, co že to šlo za vůně od hněvína, teď už to vím:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Šušlí,znáš mě:-)já a pomalé pečení bez pomaláče v troubě:-Omoje smrt:-*:-D
    Teda ale jídlo vypadá báječně:-KTo pomalení má hodně do sebe:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • nofrona nofrona

    Pochoutka:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc bych si pochutnala:-p:yes:+3

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc pěkný receptík, mám ráda tyhle ŇAMKY;-):-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný recept, krásné foto:-K;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pecene hovězí maso pomalu pecene maso pomale peceni hoveziho masa pomalé pečení masa pečený hovězí krk pečení hovězího masa pecena hovezi zebra hovězí na pečení pečené hovězí pečený hovězí pupek recepty pečené hovezi maso pomalu pečená masa péčené hovězí žebro hovězí se sušenými rajčaty pečená hovězí žebra recept pomalu pečená roštěná recepty hovězí maso pečeně pečné hovězi hovězí žebro pečené hovezi maso pecene

Zapomněl/a jsem heslo