Buši červená řepa
Suroviny
Porce: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
Nutriční hodnoty
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,69 g |
Sůl | 31,50 g |
Sacharidy | 207,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dělá se se zelím, křenem, pepřem, bobkovým listem. Kompot, ale i za syrova jako salát. Je to supr zelenina a neuvěřitelně zdravá. Je nutné u někoho překonat odpor k tomu zajímavému aróma. Po dojedení kompotu, není-li šťáva zkalena nějakými zbytky, je vynikající s citrónem a ledem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2010 10:47
Vašíku,velký dík,myslela jsem,že to je tak,ale to víš,chtěla jsem mít jistotu od autoravypapá to fakt svěle,hnedle se do toho pustím
31. 3. 2010 10:44
Tak vidíš REBEKO. Jednou blbbneš a blbneš pořád. Člověk se má držet ustáleného a já jako technik nechytračít a psát 1 litr , nebo 1 dcl, nebo ml = mililitry, které se používají nejvíce , stejně jako g = gramy . 1 kg= 1000 g 1 dkg 10g. Já dnes všechno i mléko vodu atd. vážím .
31. 3. 2010 10:03
Těm variantám A a B jsem rozumnělaale pořád si myslím,že tam je-nebo není-chybkaPřece,jak píšeš,0,4dcl se rovná 4 centilitrům a to by bylo málo,neNechtěl jsi napsat 0,4litru..já jenom,ať něco nezvrtám,řepu totiž zbožňujudíky a nezlob se,že furt otravuju
31. 3. 2010 09:59
Vracím se ještě k těm octům a množství. U nás se vždy používal náš běžnej ocet, který je 8% (kvasný, z lihu a pálenek a ovoce), Někdy si nese svou typickou chuť, trochu drsnou apod.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
30. 3. 2010 17:58
Rebelko-Recept doopraven , aby byl přehlednější a zejtra se ještě vrátím a dovysvětlím.Opravdu mohl vypadat zmateně. Promiň. Václav
30. 3. 2010 15:10
Děláme taky takto a je hlavně skvělé, že se nemusí sterilovat, takže vitamínky hezky zůstanou, kde mají být
30. 3. 2010 14:22
vyzkoušíme u nás
30. 3. 2010 14:10
Dělám podobně, to nemá chybu.Dobře popsaný recept.Řepu máme rádi+8
30. 3. 2010 11:56
Tento recept také chválím, posílám 7. bodík a přidávám se k Vinstrovi, že chemii do domácího zavařování ne. Já kromě křenu přidávám do každé skleničky ještě stroužek česneku a ještě se mi nestalo, že by se něco zkazilo. A jestli můžu přidat svoji jednu radu, opravdu vyzkoušenou, tak okurky i zeleninu zalévám horkým nálevem nebo vodou a zavařuji vždy 5 minut při 100 stupních. Poradila mi to kamarádka ze Znojma, která má okurky krásně křupavé, pro kamarádky ze Slovenska chrumkavé, po vyndání je dáváme víčky dolů a tak je máme do rána a spokojenost sama.
30. 3. 2010 11:29
Dělám stejnou s anýzem a fenyklem mohu potvrdit je výborná přípravek proti kvašení nedávám, ale řepa by měla být v nálevu potopená.Jo ještě k ní přidávám kousek křenu aď to má říz...
30. 3. 2010 11:20
Vašku,prosím tě..dívala jsem se znovu a pořádně..toho octu a vody:0,4decine 0,4litruSe picnu..tak a jsem v .......
30. 3. 2010 11:14
Řepu máme rádi+5
30. 3. 2010 10:50
Presne ako písala Rebeka-tiež som sa prvý krát dozvedela presné pomery a postup,repu pestujem a už dlho zaváram,ale ten nálev sa mi nezdal moc dobrýRaz doniesol výbornú repu jeden známy,ale tiež mi nevedel povedať presne koľko tam dal cukru,octu..atd.Vašku,ukladám a vyskúšamLen ja som repu vždy aj sterilizovala...keď je tam ten prípravok proti kvaseniu,asi sa nemusí
30. 3. 2010 10:43
Vašku - řepu miluju, ale bohužel jsem doma sama. +
30. 3. 2010 10:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Croissanty s Nutellou
Přidáno před 14 hodinami
Veky se špaldou
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky z kuřecího masa s omáčkou z medvědího pesta
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová pomazánka s pestem z medvědího česneku
Přidáno před 15 hodinami
Čína alá Radek
Přidáno 15. 4. 2024 12:38
Chlebový ježek
Přidáno 15. 4. 2024 09:23
Právě bylo uvařeno:
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Karinsamik uvařil před 33 minutami
Pohanka s listovým špenátem
sabatova.daniela@tiscali.cz uvařila před 2 hodinami
Dušená mrkev
Paulika uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Bretik uvařila před 2 hodinami
Skořicové sušenky II.
pechulike uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
LUKES uvařil před 4 hodinami
Vydatná hrachovka
Lisa444 uvařila před 5 hodinami
Zapečený špenát
Dogys uvařila před 5 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Kikina22 uvařil před 6 hodinami
Buchta s tvarohem a želé
Marylka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně vařit červenou řepu. Názorné video ukáže, jak postupovat, aby z řepy zbytečně nevytékala šťáva
Butikové dorty v běžné cukrárně nekoupíte: Jsou precizní, luxusní a neobvyklé
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Další recepty
Tématické fráze: kompot z červené řepy zavařování červené řepy červená řepa kompot červená řepa s fenyklem zavařování červené řepy s fenyklem druhy červené řepy červená řepa s anýzem kompot cervena repa červená řepa zavařování kompot z repy recept na kompot z červené řepy kompot s červené řepy červená řepa recepty zavařování červená řepa druhy kompot z červené řepy recept recept na zavarovani repy červená řepa zavařujeme zavařování červené řepy s anýzem červena řepa kompot recept červená řepa
Suroviny: řepa červená, ocet, voda, sůl, cukr, anýz, fenykl, konzervační přípravek proti kvašení, kyselina citronová
Buši červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08mN
17 názorů