Tvarohové šátečky z kynutého těsta
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Koláčky s náplněmi nemusí být jen kynuté. Tento recept je právě pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou. Náplně si zvolte podle své chuti. Volte takové, které drží…
Luxusní makové řezy podle našeho receptu ohromí každého, ne jen toho, kdo má rád mák. Na základu těsta leží vrstva makové náplně s vanilkovým pudinkem a rozinkami. Celé…
Mazanec (dříve zvaný také pomazanec nebo velikonoční svěcenec) by neměl o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Mazanec upečený podle tohoto receptu krásně voní…
Zveme vás na skvělý koláč s tvarohem, který se stane příjemnou tečkou na vašem jídelníčku. Jeho zhotovení zvládnou i začátečníci za pár chvil. Příště ho můžete obměnit…
Těsto, které kyne za studena v ledničce. To je základem pro tyto nadýchané rohlíčky. Plnit je můžeme tvarohovou nebo povidlovou náplní, ale také můžeme zkombinovat obě…
Trhanec má svůj původ v rakouské kuchyni. Sladké těsto, nápadně podobné tomu palačinkovému, natrhané na kousky, podávané se zkaramelizovanými jablky a ořechy, vás…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Pokud máte rádi domácí müsli, vyrobte si ho v té nejvyšší kvalitě - raw. Při sušení nepřekročíte teplotu 45 °C, takže všechny živiny z pohanky, ovoce a oříšků zůstanou…
Linecké těsto není jen pouze oblíbené vánoční cukroví, slepované marmeládou. Z těsta můžete připravit krásně vláčné a křehké koláčky s tvarohovou náplní a rozinkou…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Netradiční voňavá příloha inspirovaná indickou kuchyní se hodí k pečenému masu nebo orientálním směsím. Vařená rýže provoněná výrazným kořením s rozinkami a kešu oříšky…
Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům a sváteční snídani. Tradičně jde o kynuté sladké pečivo, nicméně v tomto receptu se obejdete bez kynutí, a tak je vánočka během…
Trhanec sice může vypadat jako nepovedená palačinka, ale jeho potrhání je záměrné. Díky sněhu z bílků bude krásně nadýchaný. Přelít ho můžete čímkoli, co máte rádi. V…
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Kynuté koláče můžete naplnit povidly, tvarohem či mákem. Pečivo, které udělá parádu na každém stole a hodí se zejména pro slavnostní příležitosti. Dozdobte je mandlemi,…
Lehký a osvěžující salát z nastrouhaného jablka, křupavé mrkve, ořechů a medu je skvělým tipem na zdravou svačinu, snídani, nebo jako lehký dezert. Dodá tělu vitamíny,…
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální…
Úžasné voňavé šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V ústech se přímo rozplývají a na…
Nadýchané, vláčné a plné chuti. Takové jsou šťavnaté muffiny, které si zamilujete na první kousnutí. Připravíte je snadno z běžných surovin a můžete je ozdobit čokoládou…
Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem. V ovocné šťávě nebo alkoholu necháme nabobtnat rozinky, pak je scedíme.K pečivu přidáme oříšky, namočené rozinky, osladíme…
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Žloutky ušleháme s hnědým cukrem do pěny a pomaličku přiléváme olej. Vmícháme mouky se sodou, práškem do pečiva, skořici rum, sníh…