Smažená vepřová játra

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 13 názorů

Suroviny

1 kg vepřových jater
vepřové sádlo
strouhanka
hladká mouka
vejce
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá.

  2. Nachystáme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v klasickém trojobalu tedy v mouce, vejci a strouhance.

  3. Na rozpuštěném sádle v pánvi smažíme obalená játra pomalu do zlaté barvy. Podáváme s bramborem nebo bramborovým salátem.

  4. Před servírováním nezapomeneme usmažená játra osolit. Výborná jsou i s chlebem za studena.

Poznámka

... klasika, ale mňamózní !

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 441 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená vepřová játra

  • Jaroslav.. Jaroslav..(neregistrovaný)

    to že se játra nemají solit předem je jen kec a pověra ;-)
    i sami kuchaři to říkají a mě taky nikdy při osolení předem játra nezdvrdla.. vždy pěkně měkkoučký :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    savlinka:... ten se má :))))

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    dnes je měl manžel k obědu;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Ivana79:
    :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Pridávam fotku a bod :yes: túto úpravu pečienky moc nepoužívam ale občas to príde vhod a je to moooc dobré :-p

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Tak na mě vykouknul tento recept v náhodných. Musím si objednat játra u řezníka, vyzkouším telecí. Už mě honí mlsná víc než měsíc....Vodochodský jednou v TV říkal, že nesolit játra je pověra, ale raději solit nebudu.;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    jj, napíši, jen jsem upozornila, že není metr na všechny stejně.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Pokud máš jahodo pocit, že je tu nějaké nakládané maso vícekrát, tak to autorovi pod recept napiš.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Když používat vyhledávání, tak pro všechny:-//. Játra jsou tady 4x, ale nakládané masíčko xxxxxxx ;-(:-D :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Otíku:-Kať je tu receptík či není, nad Tvé fotografie tu jen tak někdo není;-)a protože játra také smažíme:-p, má drahá polovička je přímo miluje:-K...5.tý bodík už tam je;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, máš pravdu, je to klasika, která nikdy nezklame, jen taková malilinkatá reklamace v surovinách nemáš napsanou strouhanku;-)i když by to každého napadlo. Dávám 4.bodík:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Použij vyhledávání Colombo;-)Ovšem foto máš, jako vždy, luxusní.

    Odpovědět

  • Hanysek Hanysek

    Tak to bych si taky dala.:-K Netušila jsem,že játra při smažení znásobí objem.Mně dycky přišlo,že se spíš smrsknou...:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: obalovana jatra smažená játra obalovaná smažená játra vepřová játra obalovaná smažené játra smažená játra recept obalovaná vepřová játra obalované játra játra v trojobalu vepřová játra v trojobalu obalovaný játra vepřová játra vepřové játra smazeny jatra smazene jatra recept vepřová játra recept smažení jater smažená játra v trojobalu játra smažená recept smažená játra

Zapomněl/a jsem heslo