Salát z červené řepy s jablkem
Recept ještě nebyl hodnocenČervenou řepu, jablka nastrouháme na hrubo a nivu na jemno. Přidáme jogurt, pár kapek citrónu a rozinky.Necháme v lednici uležet.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červenou řepu, jablka nastrouháme na hrubo a nivu na jemno. Přidáme jogurt, pár kapek citrónu a rozinky.Necháme v lednici uležet.
Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak…
Opláchneme rozinky na sítku vlažnou vodou, přeložíme do hrníčku s trochou rumu a necháme nabobtnat cca 2 hodiny.Rozpustíme máslo na potření těsta, cca 50 g. Očistíme…
Nejchutnější kefír z Tibi krystalků je kefír s druhou fermentací. Nejprve zalijeme krystalky jen vodou s cukrem a citronem, zavřené necháme pracovat do druhého dne.…
Kynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste…
Kynutý koláč s tvarohovou náplní provoněný rumem je pochoutka, kterou stojí zato ochutnat. Proto ji připravujeme rovnou z větší dávky, protože vám tak zachutná, že byste…
Do mísy nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké tužší kynuté těsto bez…
Český showbyznys se každý rok těší na vánočku od Moniky Absolonové, nad kterou všichni mlaskají. Zpěvačka si na ni bere dva dny volna, aby vše zvládla do Štědrého dne.…
Tento nadýchaný a šťavnatý mazanec je obohacený o nastrouhanou cuketu, která mu dodává jemnost a vláčnost. Kombinace cukety, mandlí, rozinek a voňavého koření vytváří…
Lehce pikantní rajčatová omáčka k masu s orientálními tóny a netradiční kombinací rajčat a rozinek. Zázvor a kari jí dodávají výjimečnou chuť, díky které se výborně hodí…
Ovesné sušenky nedají mnoho práce, budete je mít za chvilku připravené. Nechte těsto trochu odpočinout, bude se s ním lépe pracovat. A nezapomeňte mít dost surovin na…
Pečená jablečná povidla jsou lahodnou pochoutkou. Jejich plná, sladká chuť je výsledkem pomalého pečení a šetrné přípravy, díky které si jablka zachovají svou přirozenou…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Křehký jablečný řez je dokonalou kombinací jemného těsta a sladkokyselých jablek, které se rozpadají na jazyku. Tento klasický moučník provoní váš domov skořicí a je…
Vánočku připravíme z jednoduchého kynutého těsta, zadělaného vodou, a výsledek bude skvělý. Do zlatova upečená vánočka ozdobí sváteční stůl - ať už ji pleteme ze čtyř,…
K vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlích, nesmí o vánočních svátcích chybět v žádné domácnosti. Je jen na vás, z kolika pramenů vánočku upletete, nebo jestli…
Drobenkový koláč s rebarborou znaly už naše babičky. Jeho příprava je snadná a překvapivě rychlá. Mezi dvěma vrstvami křupavé drobenky se skrývá jemný rebarborový tvaroh…
Mléko dáme vařit, když ještě než se začne zvedat - když je teplé - přidáme med, cukr, skořici, sůl a přivedeme k varu. Poté přisypeme vločky a vaříme asi 10 min. …
Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici. Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.…
Připravíme linecké těsto, které pak dáme na 20 min.do mrazáku. Poté vyválíme, ne moc tence , a dáme do dortové formy nebo do pekáčku spolu s pečícím papírem.Tvarohy dáme…
Zaděláme kynuté těsto - mouku se špetkou soli smícháme s kváskem = mléko+ cukr+ droždí. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a pěkně vymícháme. Majitelé pekáren mají ušetřený…
Zapneme troubu na 180 °C, vymažeme formu tukem a vysypeme moukou, nebo kokosem. Do mísy dáme vejce, olej, cukr a vyšleháme do pěny, do které přidáme mléko. Mouku…
Ohřejeme si mléko s máslem. Všechny suroviny dáme do větší misky (pozor, nemusí se přidat všechna voda, aby těsto nebylo řídké, přidávejte postupně) a přidáme i…