Škvarkové krouceniny
Recept ještě nebyl hodnocenZ kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak…
Šťavnaté kousky vepřového masa, jednoduchá příprava a vůně domova — to je vrabec z plece. Tento tradiční pokrm je důkazem, že i z obyčejných surovin lze vykouzlit…
Rolka ze strouhané cukety vypadá i chutná skvěle. Směs z mletého masa tvoří na řezu krásnou mozaiku. Podávat ji můžete jako slané pohoštění nebo se salátem jako…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
V létě, kdy máme v zahrádce opravdu dostatek cuket, se je snažíme využít v mnoha pokrmech. Nahraďte přílohové zelí tím cuketovým. Svěží a jemné cuketové zelí s…
Krásný a na první pohled velmi složitý moučník je ozdobou každého svátečního stolu. Základem je kynuté těsto, potřené makovou náplní, posypané drobenkou a mandlovými…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…
Libové maso dušené s lesními houbami a cibulkou je poctivé jídlo, které zahřeje nejen žaludek, ale i náladu. Pomalu tažená omáčka plná chuti je ideální na podzimní dny,…
Dušená zelenina na způsob leča s drobnými těstovinami a vajíčkem zachutná i malým strávníkům. Proměňte zeleninu v chutný a výživný pokrm během pár minut. Dokonalá letní…
Žmolenková polévka se zeleninou je tradiční český pokrm, který spojuje bohatou chuť domácí žmolenkové zavářky s čerstvou zeleninou. Tato sytá a výživná polévka je…
Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, připravte si lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s borůvkami…
Rychlá a voňavá úprava, která nechá vyniknout jemnou chuť bedel. Stačí pár minut na pánvi se špetkou dobrého koření a máte hotovou pochoutku, která se skvěle hodí na…
Pýchavky jsou kulaté houby s bělavým vnitřkem. Skvěle se hodí na smažení, do rizot nebo gulášů. Vyzkoušejte z nich připravit tento skvělý guláš zjemněný zakysanou…
Máme-li štěstí a najdeme v lese čerstvé houby, můžeme připravit delikatesu pro všechny mlsné jazýčky. Dušená vepřová líčka, krásně měkká a jemná, krémová omáčka s…
Tento jednoduchý recept na pečené hříbky vyniká výraznou chutí a minimem surovin. Hříbky se pečou se sádlem, slaninou, kmínem a rozmarýnem, díky čemuž získají krásně…
Tahle houbová varianta guláše spojuje výraznou chuť lesních hub s čerstvými paprikami, cibulí a smetanou nebo rajčatovým protlakem. Ideální recept, když chcete využít…
Tradiční český houbovec neboli hubník, jak ho znaly už naše babičky. Kombinace sušených hub, uzeného masa, rohlíků namočených v mléce a vajec tvoří voňavý, sytý a vláčný…
Sytý, voňavý a typicky chalupářský pokrm plný chuti, to je beskydská amoleta. Klobáska, vařené brambory, cibule, houby a vejce, kombinace chutí, která dává vzniknout…
Šťavnaté vepřové plátky, zapečené s vrstvou sterilovaných hub a cibulky, budou hvězdou nedělního oběda. Rychlé a prosté jídlo, které vás ale mile překvapí skvělou chutí,…
Spojení jemných fazolí a voňavých hub dává vzniknout syté, ale zároveň lehké polévce, která zahřeje i potěší. Svačinová fazolová polévka s houbami je ideální volbou,…
Prosté a jednoduché jídlo, houbové klobouky orestované s česnekem a solí jsou jednoduše výborné. Připravíte je za pár minut a chutnají jako chutná příloha i předkrm.…
Kotrč je v kuchyni ceněná aromatická houba. Připravíte z něj výbornou falešnou dršťkovou polévku. Stačí přidat mletou papriku, majoránku a nechat pořádně provařit.…
Bramboráky s houbami jsou snadná a chutná obměna klasiky. Křupavé těsto ukrývá voňavou houbovou náplň, která dodá každému soustu šťavnatost a výraznou chuť. Stačí na…
Ryzce patří mezi chutné lesní houby. Pokud jste si jich z lesa pár přinesli, vyzkoušejte připravit tento výborný, voňavý guláš. Voní po kmínu, česneku, majoránce a…