

Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice
Suroviny
- 1 kg mletého vepřového masa
- 5 vajec vařených + 1 syrové
- 1 cibule
- 6 polévkových lžic + 1 polévková lžíce na vysypání formy
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce hořčice s celými hořčičnými semínky na potření sekané
- 2 lžíce medové hořčice
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 svazku petrželky
- 22 g soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy receptu
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte.
Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete.
Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a česnek a sejmeme pánev z ohně.Do mletého masa přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, posekanou petrželku, 1 syrové vejce a medovou hořčici. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem. Vše dobře uhněteme, aby sekaná nepopraskala.
Předehřejte troubu na 180°C . Formu na pečení (asi 25 cm dlouhá - na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem, vymastíme a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozložte na dno formy a podélně do středu vložte vedle sebe uvařená vejce. Zakryjte zbytkem směsi, mírně utlačte, povrch potřete hrubozrnnou hořčicí a překryjte alobalem.
Vložte do trouby a pečte 50-55 minut při 180 °C, potom odkryjte alobal a dopékejte při 200 °C cca 20 minut. Vyjměte z trouby a nechejte sekanou v alobalu trochu vychladit.
Podávejte teplou s různě upravenými bramborami, nebo za studena s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice
K receptu nejsou žádné komentáře.