Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

Suroviny

1 kg mletého vepřového masa
5 vajec vařených + 1 syrové
1 cibule
6 polévkových lžic + 1 polévková lžíce na vysypání formy
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 lžíce hořčice s celými hořčičnými semínky na potření sekané
2 lžíce medové hořčice
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky kmínu
1/2 svazku petrželky
22 g soli
1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte.

    Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete.

    Na pánvi rozpálíme sádlo a  na něm zesklovatíme cibuli a česnek a sejmeme pánev z ohně.

  2. Do mletého masa přidejte cibuli s česnekem, strouhanku, posekanou petrželku, 1 syrové vejce a medovou hořčici. Dochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem. Vše dobře uhněteme, aby sekaná nepopraskala.

  3. Předehřejte troubu na 180°C . Formu na pečení (asi 25 cm dlouhá - na biskupský chlebíček) vyložíme alobalem, vymastíme a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozložte na dno formy a podélně do středu vložte vedle sebe uvařená vejce. Zakryjte zbytkem směsi, mírně utlačte, povrch potřete hrubozrnnou hořčicí a překryjte alobalem.

  4. Vložte do trouby a pečte 50-55 minut při 180 °C, potom odkryjte alobal a dopékejte při 200 °C cca 20 minut. Vyjměte z trouby a nechejte sekanou v alobalu trochu vychladit.

  5. Podávejte teplou s různě upravenými bramborami, nebo za studena s chlebem.

Komentáře k receptu Sekaná s krustou z hrubozrnné hořčice

K receptu nejsou žádné komentáře.