Vepřová játra na bylinkách

Dominik22 Kuchař: Dominik22

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g vepřových jater
100 g slaniny
1 lžíce sádla
1 cibule
bylinky (hrst tymiánu, hrst rozmarýnu)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
voda
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Vepřová játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo na kostky.

  2. Do kastrolu dáme sádlo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme játra a nakrájenou slaninu na kostičky. Restujeme, až se játra zatáhnou, přidáme sůl, pepř, česnek a bylinky. Zaprášíme hladkou moukou, znovu chvilku restujeme, pak zalijeme vodou a necháme dusit do změknutí jater. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová játra na bylinkách

  • Dominik22 Dominik22(autor receptu)

    yanull: Já mám například rád hodně aromatická jídla, takže mně to vyhovuje takto. :-8 Ale pokud se zdá někomu moc bylinek, určitě může dát méně, záleží na chuti kuchaře co to bude vařit. :-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Určitě dobré jídlo, ale s těmi hrstmi bylinek bych to nepřeháněla. Obojí jsou dost aromatické a na množství jater se mi jich zdá hodně. Hrstka by stačila, co myslíte? ;-):-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo