Okurkový guláš "Dežo" po cikánsku

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Zeleninová jídla 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 větší skleníková okurka
cibule
sádlo
hladká mouka
sladká paprika
papriková vegeta
kmín
sůl a pepř
150 g točeného salámu
2 stroužky česneku.
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem) na potřebné množství, povaříme a úplně na závěr přidáme na kolečka pokrájený točený salám. Podáváme s chlebem.

  2. Přiznávám se bez mučení, že jsem tento recept ještě nikdy nevařila, tak mně nekamenujte za vegetu nebo točeňák. Přidala jsem ho sem proto, že po malé úpravě (vynechání vegety a použití jiného, lepšího měkkého salámu) by to v těch vedrech mohl i někdo zkusit a když ne, alespoň to někoho pobaví. Recept jsem napsala v původním znění i s tím originálním nadpisem.

Poznámka

Pokud moderátorky posoudí recept jako nevhodný (hlavně proto, že jsem ho neuvařila), prosím, aby ho vymazaly, nebudu se zlobit:-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Okurkový guláš "Dežo" po cikánsku

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Eja57: No já myslím, že určitě ano, že se zahušťuje - já bych asi dala trochu osmahnout mouku na to sádlo, ještě před přidáním papriky.;-):-8 Okurka bude brzo udělaná, tak aby se pak nemusela mouka ještě zvlášť provářet, pokud by se přidala později v podobě záklechtky.:-O:-D Osmahnutá udělá v takhle jednoduchém receptu i lepší chuť. Tu okurku bych asi moc dlouho nevařila.:-8 Ale třeba tě napadne i něco lepšího, jsi šikovná a všímavá, to se mi líbí.:yes::-K Díky za komentář a zdravím!

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    yanull (moderátorka): moc díky za povzbudivý komentář. Já taky někdy vkládám cizí recept, ale jen když jsem ho už někdy vyzkoušela.:-) A buď uvedu zdroj, nebo ho nevím, protože jsem si ho nepoznamenala, ale aspoň napíšu, že nevím odkud recept mám. ;-) Když vkládám svůj recept, tak nepíšu nic. Ale když jsem nevyzkoušela, tak mně přišlo férovější to přiznat. :-8 Receptík mně připadá zábavný a hodně "letní", tak doufám, že ho někdo teď v těch vedrech někdo vyzkouší a napíše, jaké to bylo. To bych byla moc ráda.:yes: Ještě jednou díky:-K za komentík, zdravím a přeji hezký víkend! :yes::-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    V surovinách je hladká mouka - má se to zahustit nebo ne? Podle mne ano...Co myslíš - jí vím, že jsi to nevařila....

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    MamlajdaD: Netroufám si odhadnout, kolik ze zdejších receptů je vlastních, samozřejmě, že při vaření občas experimentujeme, ale všichni máme doma kuchařky nebo opsané recepty. Největší zdroj všeho je internet ;-)
    Zde se bráníme pouze některým koumákům, kteří cizí recept okopírují z netu a vydávají ho za vlastní, tento recept vůbec nevadí ;-):-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    hosta (moderátorka): děkuji za příznivé posouzení,:-8 ale pokud jsem to dobře pochopila, tak by se sem měly dávat recepty buď vlastní, nebo vyzkoušené, které autora nějak nadchly, chutnaly atd. Proto jsem raději napsala, že jsem to nikdy neuvařila. Ale zdálo se mi, že to není tak hloupý recept a upravit si ho může každý podle svých zvyklostí, žejo. ;-) Tak díky moc a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Proč bychom mazali? Mne tento pokrm docela zaujal a použít bezglutamátový kořenící přípravek má možnost kdokoliv :-D
    A víš, kolik tu je receptů, které jejich autoři nikdy nerealizovali? ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo