Hořící guláš Atilla

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 a více Drůbeží maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kuře (nebo kuřecí stehenní řízky)
3 lžíce sádla
2 cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
sůl
vývar
2 zelené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
6 žampiónů
malá sklenka pálenky (meruňkovice, vodka aj.)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře buď naporcujeme na malé kousky, nebo ho vykostíme a pokrájíme (lze s úspěchem použít i kuřecí stehenní řízky).

  2. Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kuře spolu s nakrájenou cibulí. Zasypeme mletými paprikami, osolíme, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené papriky a žampióny, dusíme doměkka a nakonec zahustíme protlakem.

  3. Guláš dáme na talíř i s kousky měkkého kuřete, polijeme pálenkou, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s chlebem.

Poznámka

Efekt s hořícím alkoholem je zajímavý hlavně pokud guláš podáváme jako večeři návštěvě, ale je to pěkné zpestření i pro rodinu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hořící guláš Atilla

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo