Bezlepkový guláš na žampionech a pórku

majlli Kuchař: majlli

Doba přípravy: 1 hodina 5-6 porcí Dietní recepty , Bezlepkové 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg vepřové plece
250 g čerstvých žampionů
250 ml smetany
1 pórek
2-3 cibule
sádlo
sůl
pepř
drcený kmín
koření s kari (Lidl)
1 bujon (hovězí-Knoor)
sladká mletá paprika
3-4 lžíce Jizerky (bezlepková mouka)
majoránka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.

  2. Opepříme, osolíme, přidáme lžičku mleté papriky, lžičku drceného kmínu a lžičku koření s kari. Za stálého míchání cca 10 minut smažíme.

  3. Podlijeme asi litrem vývaru z kostky bujonu (předem připravíme cca 1,5-2 litry). Necháme v uzavřeném tlakovém hrnci dusit asi 15 minut.

  4. Dolijeme zbytek vývaru, přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a 20 minut povaříme (dokud nezmizí hrudky z mouky) - stále mícháme.

  5. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem, přidáme lžičku majoránky.

  6. Podáváme s rýží nebo bezlepkovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bezlepkový guláš na žampionech a pórku

  • majlli majlli(autor receptu)

    casino: Díky z a názor a rady, opravdu nejsem až moc velký odborník na vaření. Zkouším to spíše z nutnosti. Přítelkyně vůbec nevaří a má celiakii tak se pokouším co to jde :-) Ono s tou bezlepkovou moukou se moc dobře nepracuje. Trvá to déle než se rozpustí. Sítkem si občas pomáhám. S vodou jsem to jen odhadl, určitě stačí méně. Hezký den, Milan:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Když dáte na kilo masa skoro dvě kila vody, tak se nedivím že zahušťujete moukou 8-(;-)
    Papriku bych přidal před žampiony...
    Když vařím "bezlepek", tak dám více cibule (sladkost posléze srazím troškou octa), poctivě ji "pozlatím", pak pořádně rozvařím a nemusím zahušťovat...
    Když se potýkáte s hrudkami mouky, tak dejte studenou tekutinu do zavařovačky, přidejte mouku a sklenicí řácky zašejkrujte (je fajn sklínku napřed zadeklovat :-D
    No a pro sicher je pak dobré záklechtku do guláše nalít přes sítko:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš na pórku bezlepkový vepřový guláš bezlepkovej guláš recept gulas porek pórek guláš porek na žampionech vepřový guláš do sklinek lidl hovězí guláš seitan

Zapomněl/a jsem heslo