Bramborové placky s masovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenSkvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší…
Skvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší…
Tradiční škubánky můžeme připravit i také trochu jinak. Vyzkoušejte je naplnit voňavou dušenou houbovou směsí a poté osmažit dozlatova. Škubánky se tak rázem stanou…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Zkuste ji tentokrát upéct s jablky. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Bohatým zdrojem vlákniny a bílkovin jsou ječné kroupy, ze kterých můžeme připravit opravdu sytý, ale zároveň opravdu vyvážený pokrm. Vařené kroupy promícháme s…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
K české kuchyni neodmyslitelně patří různé druhy knedlíků. Špekové knedlíky z houskového těsta, podávané s dozlatova osmaženou cibulkou a kysaným zelím, jsou opravdu…
S vínem a jablečnou šťávou dušené vepřové maso lehce voní slaninou a rozmarýnem. Na talíři ho pak úžasně doplní zkaramelizované plátky jablek. Pokrm podáváme s rýží nebo…
Šťavnatá a křupavá kachní stehýnka pečená s červeným vínem a bylinkovým máslem z tymiánu, libečku a petrželky. Dokonalá kombinace chutí pro sváteční nebo nedělní oběd,…
Zapneme troubu na 200° C. Plech vyložíme pergamenem nebo pečícím papírem, lehce potřeným olejem (to oceníme při rolování - papír jde lépe sloupnout).Cuketu nastrouháme…
Nejdříve okrájíme brambory a oloupeme česnek. Poté nastrouháme brambory nahrubo, aby to byly nudličky, je to lepší a i bramborák je lepší. Přidáme česnek, petržel, sůl…
Králík na víně se žampiony je ovoněný uzeninou a rozmarýnem a skvěle chutná s jakoukoliv bramborovou přílohou. Příprava je jednoduchá, takže se do ní mohou pustit i…
Ledvinky podélně rozpůlíme. Poté je nakrájíme na tenké plátky, dáme do cedníku a prolijeme větším množstvím vroucí vody a necháme okapat.V kastrole na sádle osmahneme…
Na malém množství tuku osmažíme na menší kostky nebo plátky pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy zlátnout, přidáme drobně…
Kuře buď naporcujeme na malé kousky, nebo ho vykostíme a pokrájíme (lze s úspěchem použít i kuřecí stehenní řízky).Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kuře spolu s…
Vepřový plátek, mrkev i brambory nakrájíme na malé kousky.V kastrůlku rozehřejeme sádlo, dáme na něj maso, osolíme, okmínujeme a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou…
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou…
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené maso, které též…
Oloupanou okurku nakrájíme na větší kostky, na sádle zpěníme posekanou cibuli, zaprášíme paprikou a vegetou, vložíme okurky a krátce orestujeme, dolijeme vodou (vývarem)…
Ze špalíčku pečeně nakrájíme plátky tak, že začneme krájet tenký plátek, ten nedokrojíme úplně a na stejnou šíři další plátek dokrojíme. Vzniknou 4 dvojplátky, do…
Pekáček vymažeme sádlem, dáme polovinu na kolečka nakrájené cibule, vložíme osolené opepřené maso, potřeme majolkou, zasypeme zbytkem cibule, malinko podlijeme a na…
Mouku prosejeme do mísy, uděláme důlek, vlijeme do něj podmáslí a do něho vsypeme sodu a zamícháme. Tím se soda aktivuje.Zelí vymačkáme a nakrájíme, přidáme do mouky,…