Suchovské kyselé s hubami

mersy Kuchařka: mersy

Doba přípravy: cca 1.5 hod. 10 porcí Polévky 7 názorů

Suroviny

Dobré kysané zelí - nejlépe domácí
domácí uzená krkovička
čerstvé houby
šlehačka
3 lžíce domácího sádla
sůl
nové koření
pepř barevný
hroznový list
bobkový list
trocha majoránky
2 větší cibule
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
2 větší zemáky na jemno nastrůhané
vývar
fazole - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozškvaříme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova a přidáme nastrouhané zemáky.

  2. Přidáme nakrájenou krkovici, zelí a čerstvé huby. Podlijeme vývarem a přidáme ostatní ochucovadla. Dusíme do měkka.

  3. Pokud dáme fazole tak je uvaříme zvlášť a lepší jsou barevné. Uvařené kyselé dle potřeby zahustíme moukou a zjemníme smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 133 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Suchovské kyselé s hubami

  • magdalenka magdalenka

    Asi je to parádna husťačka, že?:yes:

    Odpovědět

  • mersy mersy(autorka receptu)

    Dana61: děkuji, počet porcí záleží na množství surovin a počtu strávníků, jako u všeho... my tohle vaříme ve velkém....:-8

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    polévka vypadá velmi dobře:yes::-D dělám velmi podobně ;-)
    P.S.velmi mě pobavil počet porcí:-D:-D

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Peknů polévečku jsi navařila, takové mám ráda:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Pekny recept, osobne bych jiz nezahustovala moukou.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Mersy, za receptik merci:-)):-)):-)) Ukládám a dávám bodik:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka z kyselých hub kyselé houby čalamáda s hubami top recepty gulasova polevka s hubami zemaky kyseleho zelí recepty z kyselé šlehačky

Zapomněl/a jsem heslo