

Suchovské kyselé s hubami
Suroviny 10 porcí
- Dobré kysané zelí - nejlépe domácí
- domácí uzená krkovička
- čerstvé houby
- šlehačka
- 3 lžíce domácího sádla
- sůl
- nové koření
- pepř barevný
- hroznový list
- bobkový list
- trocha majoránky
- 2 větší cibule
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
- 2 větší zemáky na jemno nastrůhané
- vývar
- fazole - nemusí být
Postup přípravy receptu
V kastrolu si rozškvaříme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova a přidáme nastrouhané zemáky.
Přidáme nakrájenou krkovici, zelí a čerstvé huby. Podlijeme vývarem a přidáme ostatní ochucovadla. Dusíme do měkka.
Pokud dáme fazole tak je uvaříme zvlášť a lepší jsou barevné. Uvařené kyselé dle potřeby zahustíme moukou a zjemníme smetanou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Suchovské kyselé s hubami
-
Asi je to parádna husťačka, že?
-
Dana61: děkuji, počet porcí záleží na množství surovin a počtu strávníků, jako u všeho... my tohle vaříme ve velkém....
-
polévka vypadá velmi dobře
dělám velmi podobně
P.S.velmi mě pobavil počet porcí -
Peknů polévečku jsi navařila, takové mám ráda
-
Pekny recept, osobne bych jiz nezahustovala moukou.
-
-
Mersy, za receptik merci
Ukládám a dávám bodik