Vepřový guláš s fazolemi, paprikami a vejci

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

600 g vepřového masa (plec)
2 lžíce sádla
3 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
2 feferonky
2 různé barevné papriky
špetka kmínu
sůl dle chuti
3 lžíce sekaných rajčat
200 g červených fazolí z konzervy
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na širší proužky. Vejce později uvaříme natvrdo, oloupaná nakrájíme na kolečka.

  2. V rozehřáté hluboké pánvi zpěníme na sádle nasekanou cibuli, přidáme maso a opečeme. Přidáme papriku, gulášové koření, kmín, česnek, rychle orestujeme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou, osolíme a dusíme za občasného promíchání.

  3. K téměř měkkému masu přidáme nakrájené papriky, fazole a rajčata. Dodusíme doměkka a podáváme s chlebem, bramborem nebo těstovinami. Na talíře přidáme vařená vejce a posypeme nakrájenou čerstvou cibulí.

Komentáře k receptu Vepřový guláš s fazolemi, paprikami a vejci

K receptu nejsou žádné komentáře.