Česnekové plátky se špenátovo-sýrovou omáčkou

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

500 g vepřové kotlety (nebo libové krkovice, plece...)
sůl
pepř mletý
1 menší palička česneku
sádlo nebo olej
300 g čerstvého listového špenátu (nebo mražený)
150 g sýru Niva
vývar dle potřeby
cca 1 dl smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na plátky a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nezkroutilo. Plátky osolíme, opepříme a na trošce sádla nebo oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme k masu krátce osmažit - rozvonět i drobně nasekaný česnek. Přilijeme cca decilitr vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí plátků, za občasného podlití dle potřeby. Nepodléváme příliš, nepotřebujeme příliš tekutiny.

  2. Po změknutí masa plátky vyndáme stranou, do vývaru přisypeme očištěný špenát, přilijeme smetanu dle potřeby, přisypeme nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a vše necháme povařit (již bez poklice), do požadované konzistence.

  3. Plátky masa přelijeme na talíři omáčkou a podáváme s bramborem, noky, špeclemi...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Česnekové plátky se špenátovo-sýrovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo