Zeleninový hrnec s uzeninou

JanaB1 Kuchařka: JanaB1

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

3 větší brambory
6 středně velkých žampiónů
1 velká cibule
1 konzerva fazolí v tomatě
1 středně velká cuketa
1 snítka libečku
2 kostky bujónu
1 velká mrkev
3 bílé papriky
150 - 200 g kvalitní uzeniny (klobása)
sádlo
hotová tmavá jíška na zahuštění
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme zeleninu a houby. Cibuli nakrájíme na drobno, žampiony na plátky, papriky na proužky. Brambory a cuketu nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na větší nudličky.

  2. Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampiony, papriky, cuketu a snítku libečku.

  3. Zeleninu vaříme asi 10 minut do změknutí. Podle potřeby zahustíme jíškou a přisypeme nastrouhanou mrkev.

  4. Ochutíme bujónem, kvalitní uzeninou, nakonec přidáme fazole z konzervy, nakrájenou petrželku a prohřejeme. Podáváme s pečivem, nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový hrnec s uzeninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: fazolový hrnec recept s uzeninou zeleninový hrnec recepty zelenina s bujónem