Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

Kaczik Kuchařka: Kaczik

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

4 hrubší plátky vepřové kotlety (cca 1,5cm)
1 větší cibule
1 a 1/2 jablka
cca 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie
2 slabé čajové lžičky třtinového cukru (nebo 1 pořádná)
1/2 dcl červeného ovocného vína (měla jsem domácí z červeného rybízu)
oříšek másla
sůl, pepř, špetka sušeného česneku, sádlo na vymazání
asi 800g brambor
2 střední cukety
sůl
pepř
olej
snítka rozmarýnu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila.

  2. Dno pekáčku jsem si vymazala a pokladla na plátky nakrájenou cibulí a plátky jablka, které jsem lehce posypala cukrem. Nahoru jsem položila plátky masa, které jsem posypala zbytky cibule a jablek a dala na 40 minut přikryté péct. Maso je dobré uložit tak, aby otvory kapes směřovaly nahoru, třeba se opíraly o zdi pekáčku, ať sýr nevyteče.

  3. Brambory jsem si omyla, opepřila, posypala lístky rozmarýnu, zakápla olejem, promíchala a dala péct dospod trouby. Občas jsem je promíchala. Po 20 minutách jsem přidala cuketu, promíchala a nechala péct dalších 20 - 30 minut. Na posledních 5 minut jsem je osolila. Brambory by se prý neměly solit před pečením, jinak se tak hezky neopečou.

  4. Maso jsem po 40 minutách odkryla, cibuli a jablka jsem shrnula pod maso do šťávy, kterou jsem ještě lehce osolila, a vlila jsem do ní víno a dala trošku másla na zjemnění. Vrátila jsem pekáč na 10 minut do trouby. Poté jsem přimíchala na špičku nože sušeného česneku, nechala masu v troubě posledních 5 minut a už stačí jen servírovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kotlety plněné Gran Moravií na jablkách, cibuli a víně

  • spagetka spagetka

    bobzbrd: a ještě doplním, tento sýr koupíš běžně v Kauflandu nebo Albertu.

    Odpovědět

  • Kaczik Kaczik(neregistrovaný)

    bobzbrd: Stejný název má síť sýráren. Jsou vlastněny italem, ale výroba je situována v Litovli. Gran Moravia je jejich sýr parmezánového typu. Chutná to velmi podobně jako parmezán :-), ale správně by se to parmezán nazývat nemělo. Italové jsou na to trošku hákliví a na tuto firmu (či na jejího majitele) trošku naštvaní, že vzal své "know-how" do Česka :-D.
    http://www.orrero.cz/RenderTable.aspx?TabRef=assor...

    Odpovědět

  • bobzbrd bobzbrd

    I když dost vařím,ještě jsem neslyšel "Gran Moravia" ! Co to je?

    Odpovědět

Tématické fráze: kotleta recepty gran moravie vepřové kotlety na jablkách kotlety na jablcích a na cibuli jak pect maso na jablkach recepty na z kotlety kapsa na jablkach co to je gran moravia granmoravie granmoravie vepřové maso na jablkách a vine kotlety na jablkách a česneku gran moravii kotleta na kablkách plněné vepřové plátky na víně