Hovězí s cibulí a česnekem

Suroviny

0,5 kg hovězích kousků
2 velké cibule
1 palička česneku
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme maso vcelku, nakrájíme ho na kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme nadrobno.

  2. Do kastrolu, vhodného do trouby, dáme hovězí kousky, cibuli, česnek, kousky sádla, osolíme a vše promícháme.

  3. Podlijeme vodou do cca poloviny výšky masa a zakryté dáme do trouby na 200 stupňů.

  4. Kontrolujeme každých 30 minut, jestli je třeba dolít vodu, nesmí se úplně vypařit. Zároveň vždy promícháme.

  5. Když je maso měkké, odkryjeme a necháme cca 10 minut v troubě pro barvu.

  6. Podáváme s rýží a kysaným zelím.

Poznámka od kuchařky

Sádla není třeba moc, potom je v jídle hodně cítit a přebíjí chuť masa.

Komentáře k receptu Hovězí s cibulí a česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí kousky s cibulí hovězí maso, cibule česnek hovězí kousky cibulí s recept