Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové lokše s kysaným zelím a mákem patří mezi tradiční slovenské pokrmy a u nás se původem vážou především k jižní Moravě. Vláčné bramborové placky s výraznou…
Vepřové plátky v pikantní zeleninové omáčce s žampiony a smetanou nabízejí plnou chuť, která spojuje jemnost masa s výrazností koření a bylinek. Skvělé jídlo pro ty,…
Smetanová omáčka s houbami a kuřecím masem je rychlovka pro chvíle, kdy se vám nechce příliš dlouho stát u plotny, ale zároveň splňuje veškeré aspekty nedělního oběda.…
Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si…
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle a přidáme očištěnou a pokrájenou mrkev, papriku, rajčata a celer.Zeleninu necháme chvíli osmahnout a pak…
Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky.Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu. Přidáme všechno…
Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla. Potom…
Žaludky dočistíme a umyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle osmahneme. Přidáme žaludky, pokrájené na větší kusy, lehce je osmahneme, zasypeme paprikou (můžeme…
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme…
Očištěné kuře opláchneme, naporcujeme na menší kousky a osolíme. Jemně krájenou cibuli osmahneme dorůžova na polovině tuku, přidáme papriku a za stálého míchání necháme…
Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a…
Maso si očistíme a nakrájíme na stejné kousky. Česnek ošistíme a nakrájíme na plátky. Kousky masa dáme do misky, zasypeme 3 kl kořením na zvěřinu, zalijeme 1 pl oleje,…
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je…
Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Přidáme…
Milovníky vepřového masa jistě potěší retro recept na živáňský závitek s nádivkou z kořenové zeleniny, šunky a vejce. Závitky doplňuje rajčatová omáčka a jako příloha se…
Moučník, který vždy potěší, je snad všemi oblíbená bábovka. Krásně vláčnou a nadýchanou bábovku, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Vyzkoušejte…
Brambory pečlivě omyjeme (ale neloupeme) a pokud jsou menší, tak je nakrájíme na čtvrtky. Pokud jsou větší, tak na osminky. Celkově se snažíme mít přibližně stejnou…
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a…
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do světle hněda.Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a přidáme k cibuli. Okořeníme mletým pepřem,…