Sádlové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenVelmi křehké a lahodné jsou tyto vanilkové rohlíčky díky sádlu, které se přidává do těsta. Nemusíte mít obavy, že by bylo v těstě nějak cítit. Rohlíčky pečte v předstihu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velmi křehké a lahodné jsou tyto vanilkové rohlíčky díky sádlu, které se přidává do těsta. Nemusíte mít obavy, že by bylo v těstě nějak cítit. Rohlíčky pečte v předstihu…
Tyto jednohubky jsou ideální volbou pro každou příležitost, od rychlého občerstvení po posezení s přáteli. Chlebová sousta zeleninových jednohubek s křupavou slaninou…
Téměř bez práce, s pomocníkem jménem pomalý hrnec, připravíte skvělý nedělní oběd, po kterém se vaší rodině budou dělat boule za ušima. Krásně šťavnatá vepřová plec na…
Pokud máte rádi buřtguláš, tato bramborová omáčka s klobásou a pórkem vám určit zachutná. Chuť pórku, česneku a uzeniny se k bramborám opravdu skvěle hodí a díky smetaně…
Z balkánského poloostrova pochází oblíbené čevabčiči, smažené válečky z mletého masa. Jejich příprava je velice snadná a podávat je můžete třeba s vařeným bramborem,…
Dokonalého, šťavnatého a dozlatova upečeného kolena dosáhnete marinováním a povařením v nálevu. Uvařené koleno pak upečete a nakonec zapečete s medovou marinádou.…
Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si…
Šťavnaté maso, které se rozpadá pod vidličkou, a jemná bramborovo-zelová lepenice tvoří dokonalou dvojici. Pomalu pečená stehna získají krásně zlatavou kůrku a hlubokou…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev,celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou…
Uzené maso (uzený bůček) pokrájíme na kostičky. Zapékací mísu nebo menší pekáček vymažeme sádlem.V míse smícháme šulánky, maso a zelí a směs urovnáme do pekáče. (Pokud…
Dva plátky kýty mezi fólií naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na malé pánvičce na lžičce másla uděláme míchaná vajíčka a do mírně zchladlých vmícháme okapaný…
Připravit výborný guláš je výzva. Pokud máte k ruce i odzkoušený fungující recept, nemusí to být natolik těžké. Základem je kvalitní hovězí kližka, dobrý poměr cibule a…
Sytá polévka s chutnými debrecínskými párky může posloužit jako samostatné jídlo. Hodí se třeba k výživnější večeři nebo k lehkému obědu. Pokud k polévce přidáme čerstvé…
Plát listového těsta rozbalíme, potřeme rozpuštěným tukem a trošku poprášíme solamylem. Pak příčně rozkrojíme na tři stejné obdélníky. Ty položíme na sebe a pevně od…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na větší kostky. Rozškvaříme slaninu na sádle, přidáme cibuli a po orestování i česnek.Přihodíme maso, opečeme a…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout. K…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (5cm),cibuli nakrájíme na větší kostky,česnek pokrájíme nahrubo. Vodu (třeba v konvici) si uvedeme do varu. V kastrolu si rozehřejeme…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (5cm),cibuli nakrájíme na větší kostky,česnek pokrájíme nahrubo. Vodu (třeba v konvici) si uvedeme do varu. V kastrolu si rozehřejeme…
Máte chuť na řízky a chcete vyzkoušet něco jiného než trojobal? Vyzkoušejte řízek potřít majonézou a poté obalit ve strouhance. Po usmažení vznikne na šťavnatém řízku…
Tento recept spojuje šťavnatou sekanou s bohatou chutí žampionů, které dodávají pokrmu výraznou houbovou vůni. Příprava v pečence je jednoduchá a zajistí rovnoměrné…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Brambory uvaříme se solí a kmínem, scedíme a pomačkáme.Do pekáče dáme brambory, zelí, uzené maso nakrájené na kostičky a přidáme rozpuštěné sádlo.Zamícháme a dáme do…