Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 206 kJ / 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,43 g |
Tuky | 22,77 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 31,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme mouku, drcený kmín, pepř, sůl a promícháme.
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli do růžova a maso na ní opečeme. Přilijeme vývar nebo masox s vodou. Dusíme asi 45 minut.
Krok 3: Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, přilijeme ještě trošku vody a dusíme, dokud není maso měkké. Jestli se nám zdá štáva řídká, ještě trošku zahustíme záklechtkou a povaříme
Krok 4: Na konci dochutíme solí, popřípadě kmínem. Nejlepší příloha je kynutý knedlík
Zveřejněno 14. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOm8z
Moje poznámka
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOm8z
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
mrkev,
cibule,
kmín drcený,
pepř,
mouka hladká,
vývar vepřový,
sádlo,
sůl
Komentáře (3)