Galettes - slané bretaňské palačinky
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na palačinky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na palačinky.…
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.Na…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky na proužky. Na sádle orestujeme cibuli do hnědé barvy. Mícháme, aby se nespálila.Na cibuli vložíme maso a necháme…
Brambory nakrájíme na dvoucentimetrové plátky nebo na čtvrtky. Vhodíme do sáčku, přidáme všechny ostatní suroviny, dobře utěsníme a pečeme v troubě cca 50 minut při…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme…
Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, osolíme, a velmi dobře proděláme s hrubou moukou. (Co nejvíce vypracovat s dost mouky.)Salám, špekáčky nakrájíme na velmi jemně…
Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při…
Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno…
Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli dohněda. Přidáme maso a ze všech stran ho řádně opečeme. Zasypeme mletou…
Perkelt: Očištěné maso nakrájíme na 2 cm kousky. Osmahneme cibuli na sádle až zesklovatí, a zaprášíme paprikou. Přidáme maso, papriky a rajče, sůl a promícháme, pak…
Žebra opláchneme, vložíme do hrnce s očištěnou zeleninou, přidáme koření, zalijeme studenou vodou cca 1,5l a vaříme tak dlouho, dokud nebudou žebra měkká(v papiňáku…
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.Z vypracovaného těsta…
Nejprve si dáme rozkvasit mouku. Do připravené směsi mouk uděláme důlek, do něj vlijeme vlažné mléko a vysypeme sušené droždí. Promícháme, přikryjeme fólií a dáme do…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Den předem si uvaříme a brambory dáme do chladu.Vepřové koleno umyjeme a na prkénku si jej ostrým nožem vykostíme. Nejříve si odřízneme z něj kůži, pak obnažíme i kost…
Připravíme z bílků sníh. Cukr, žloutky, sádlo třeme tak 10 min. Přidáme mléko, mouku, kakao, prášek do pečiva, vmícháme sníh. náplň třeme: 20 dkg másla s 20 dkg…
Krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust nebo použijeme odřezky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme rychle kousky masa, přidáme na…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a štědře posypeme zázvorem.Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a po obou stranách…
Máte chuť na řízky a chcete vyzkoušet něco jiného než trojobal? Vyzkoušejte řízek potřít majonézou a poté obalit ve strouhance. Po usmažení vznikne na šťavnatém řízku…
Segedínský guláš se tradičně dělá z vepřového masa. Tento recept je však založen na jemnějším a méně tučném krůtím mase. Výhodou je také vaření v pomalém hrnci, který se…
Kuřecí játra nakrájíme na drobné kousky, vložíme do rozehřátého sádla, přidáme hřebíček a za stálého míchání restujeme až zase do tuku.Po mírném zchladnutí vytáhneme…
Těm, kdo mají rádi gulášovou polévku, jistě přijde k chuti i tato zdravější varianta - tentokrát připravená s mletým masem a kapustou. Hustá polévka, vonící paprikou a…