Vylepšené halušky

Miloslav Kozel Kuchař: Miloslav Kozel

Doba přípravy: 30 min 4-5 porcí Ostatní 9 názorů

Suroviny

1000 g zmražených hotových halušek
500 g kysaného zelí
200 g uzené slaniny
1 polévková lžíce sádla
1 velká cibule
1 malá lžička drceného kmínu
4 stroužky česneku
sůl dle chuti, pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li dlouhé, pokrájíme. Vaříme 20-30 min.

  2. Do většího kastrolu dáme lžící sádla, na malé proužky pokrájenou slaninu a na drobno nakrájenou cibuli. Smažíme, až začne cibulka sklovatět a slanina se zbarví. V průběhu smažení přidáme lžičku drceného kmínu.

  3. Nyní přidáme uvařené halušky, uvařené zelí, trochu pepře a sůl. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Tyto halušky má moje rodina velice ráda a vařím vždy ze dvou dávek - celý vajdlink.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vylepšené halušky

  • magdalenka magdalenka

    V tomto recepte sa halušky nevylepšia vôbec, tie sú mrazený polotovar. Do kyslej kapusty pridávam aj bobkový list pri dusení. Nepridávam to však ako nový a vylepšený recept.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tiež nechápem, čo je na nich vylepšené. To, že kyslú kapustu preplachujete? Preboha prečo? Slanina a cibuľa sa predsa do takýchto halušiek používa štandardne, na nich sa dusí (!!!) kapusta, tá sa predsa nevarí. A kmín? Ten sa predsa dáva pri kvasení do kapusty, takže tam jednoducho je. Je mi ľúto, ale ja by som si nepochutnala.:-(

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pokud dělám halušky se zelím a slaninou, vždycky přidávám cibulku a kmín, není to žádné "vylepšení", ale součást klasického receptu, jakých je tu plno.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Píše se v receptu uvaříme zelí,myslím,že začátečník by nevěděl jak uvařit;-)věnovala bych se trošku více úpravě zelí,já kysané zelí dělám na cibulce a dusím.;-)Stačila by jedna větička;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Miloslav Kozel: Značka? Zmrazené halušky nejsou žádná značka. A navíc: podobných receptů jsou tu tři kopy a řada z nich uvádí i to, jak halušky uvařit!

    Odpovědět

  • Miloslav Kozel Miloslav Kozel(autor receptu)

    Dajda: Ale je to rychlé a tato značka je výborná.

    Odpovědět

  • Miloslav Kozel Miloslav Kozel(autor receptu)

    magdalenka: cibulkou,kmínem

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Čím sú tieto halušky vylepšené?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Opravdu je opakování matkou moudrosti? 8-( Kdyby aspoň ty halušky nebyly ze zmrzlého pytliku. :no:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zmrazené halušky brynzove halušky cibulka smažená halusky z pytliku s cim podavat halusky

Zapomněl/a jsem heslo