Hovězí roštěná na paprice

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5 hodiny 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1,5 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 porce

500g hovězího (roštěnec, krk apod.)
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sterilované papriky
1 lžička mleté sladké papriky
1 masox
pepř a sůl
sádlo
hladká mouka na zahuštění (1-2 lžíce)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí nakrájíme na plátky nebo na menší kousky, osolíme, opepříme.
    Orestujeme na sádle ze všech stran a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek...dusíme asi 15 min.

  2. K masu přidáme hořčici a sterilovanou a mletou papriku, zamícháme...zalijeme horkou vodou (3/4 l-1 l) a dusíme dokud maso nezměkne, asi 45 min.

  3. Nakonec ještě dosolíme a dopepříme nebo můžeme použít k dochucení masox (kdo ho nerad používá, nemusí)
    Chvíli povaříme a zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody, necháme probublat 5-10 minut.

Poznámka od kuchařky

My máme omáčku nejraději s rýží. Lze podávat s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu Hovězí roštěná na paprice

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí na paprice hovězí roštěná hovězí na paprikách hovězí roštěná recepty hovězí roštěnky na paprice hovězí roštěná recept roštěnky na paprice hovězí na červené paprice roštěnky na na paprice hovězí krk roštěná hovězí roštěnka na paprice hovězí plátky na paprice videorecept hovězí na paprice recept recepty z hovězí roštěnky roštěná recept hovezi rostenec na paprice hovězí maso na paprice roštěná z krku hovězí na sterilované paprice hovezi krk na paprice