

Falešný kuba z tarhoni
Suroviny
- hrnek tarhoni
- 2-3 hrsti sušených hub
- 2 hrnky vývaru nebo vody (měla jsem drůbeží)
- větší cibule
- 3-5 stroužků česneku
- plná lžíce sádla
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Přidáme část stroužků česneku na plátky a tarhoňu. Mícháme, až tarhoňa lehce zezlátne.
Zalijeme vývarem, přidáme nenamočené houby, sůl a pepř. Přikryjeme, dáme do trouby na 180 st. péct. Občas promícháme a pečeme do vsáknutí tekutiny a změknutí tarhoně.
Před koncem přidáme zbytek utřeného česneku, majoránku a dochutíme. Přidáme teplotu a zapečeme. Ihned podáváme, ale výborné je to i po studenu, když porcička zůstane.
Poznámka od kuchařky
Je to taková rychlejší verze. Pokud použijete pekáček vhodný na sporák i do trouby, je opět méně nádobí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Falešný kuba z tarhoni
-
hosta: taky to tak většinou dělám..
-
Ivana Ch: já houby nenamáčím do ničeho, klidně bych je suché i orestovala s tarhoňou před zalitím vývarem. Následná doba vaření těstovin určitě stačí i na změknutí hub.
-
Děvčata která už jste vyzkoušela recept, ty houby opravdu nenamočený?
-
Super
-
medanek: Dorazinová!!!
hahahahaha! Zrovna dnes jsem si byla pro nový štítek na schránku a musela jsem to reklamovat, protože mi tay napsali "Dorazilovi"
-
Já přesně jako Janka Dorazilová, určitě zkusím
-
jemmy: Děkuji...
-
Jana Dorazinová-Remková: Jani jsem moc ráda
Taky nám to více chutnalo a díky za skvělou fotku...
-
Miládko, musela jsem to vyzkoušet a sdělit ti, že tohle mi chutná mnohem víc, než kuba z krup
. Díky za tip na bezmasý oběd
.. Jooo, přidávám foto!
-
Jako vzdy mnam....
-
Tahle verze se mi moc líbí! Tarhoňu máme moc rádi