Pohanka na různý způsob
Recept ještě nebyl hodnocenPohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Těstoviny zapečené se sterilovaným hráškem, kousky párku a osmaženou cibulkou budou chutnat všem. Ke konci pečení je zalijte smetanou rozšlehanou s vejci a bazalkou,…
Segedínský guláš je původem z Maďarska. Oblíbený guláš s kysaným zelím, zjemněný smetanou, můžete připravit i v pikantní variantě s habanero papričkami. Pikantní guláš…
Křupavá strouhanka, šťavnaté maso a poctivá porce bramborového salátu nebo kaše – smažený řízek je stálice českých stolů, která chutná dětem i dospělým. Ať už sáhnete po…
Maso smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, smetanou a kořením. Nakonec zahustíme strouhankou.Směs pořádně promícháme a necháme dvě hodiny v lednici odležet.Uzený sýr…
Rolka ze strouhané cukety vypadá i chutná skvěle. Směs z mletého masa tvoří na řezu krásnou mozaiku. Podávat ji můžete jako slané pohoštění nebo se salátem jako…
Brambory nastrouháme na jemno s vejcem a zbytkem surovin vytvoříme těsto, ze kterého uděláme váleček. Nakrájíme na stejné kousky a uválíme šišky. Dáme je do vroucí vody…
Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Na dno rozložíme ne hrubší kolečka nakrájenou cibuli, na cibuli dáme na kolečka nakrájené brambory, které osolíme. Kotlety naklepeme,…
Včera byla grilovačka a dneska není nikomu do zpěvu? Nedá se nic dělat a je třeba pozvednout náladu. Vezmi vývar z mrazáku, jak jsem Tě učil, a dej ho na plotnu. Oloupej…
Česnečka je tradiční česká polévka, která svým jednoduchým receptem a výraznou chutí, získala oblibu po celé zemi. Je vynikající nejen na zahřátí, ale i jako lék na…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Oloupané brambory uvaříme téměř do měkka. Nasekáme na drobné kousky.Dáme nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidáme brambory a na sádle smažíme.Osolíme, opepříme.Přidáme…
Polovinu brambor nastrouháme na hrubo, druhou polovinu na jemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám.Zamícháme těstíčko a…
Na sadle si orestuje nakrajenou cibuli, když bude mít barvičku přidáme nakrájené maso, kmín a nasekaný česnek a feferovku, necháme zarestovat. Přisypeme sladkou i…
Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití. Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky ( cca 3 cm ). Do hlubší nádoby…
Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.Pokud přístroj vašeho…
Omyté a osušené kuře dobře osolíme zvenku i zevnitř. Na nízký plech dáme mřížku a kuře položíme prsy dolů.Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca půl hodiny. Poté…
Fazole namočíme přes noc do studené vody.Poté vodu slejeme a fazole uvaříme do měkka v nové čisté vodě.Na sádle osmahneme pancetu nakrájenou na malé kostičky.…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a následně maso s rýží. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a kečup. Dodáme koření, prolisovaný česnek, sardelovou pastu a případně…
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme sůl, kmín, prolisovaný česnek a necháme povařit. Na trošce sádla osmahneme chléb nakrájený na kostičky a dáme na dno talíře,…
Den předem si večer namočíme fazole. Namočené fazole si druhý den opereme, uvaříme a scedíme. Cibule si očistíme, nakrájíme na jemno, dáme osmažit na pánev se sádlem.…