Mrkvánečky
Recept ještě nebyl hodnocenVeškeré suroviny, tj. dobře prosátou hladkou mouku, najemno nastrouhanou mrkev a sádlo, zpracujeme v těsto.Dáme do lednice asi na 2 hodiny, ale je možné ponechat i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškeré suroviny, tj. dobře prosátou hladkou mouku, najemno nastrouhanou mrkev a sádlo, zpracujeme v těsto.Dáme do lednice asi na 2 hodiny, ale je možné ponechat i…
Rozehřejeme sádlo a na něj dáme cibuli nakrájenou na kolečka. Na ni dáme na kostky nakrájený bůček, trochu podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a dvě hodiny pečeme v…
Smícháme jednu drobně nakrájenou cibuli, česnek a hořčicí. Očištěnou kližku osolíme a okmínujeme. Potřeme připravenou směsí. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do…
Smícháme jednu drobně nakrájenou cibuli, česnek a hořčicí. Očištěnou kližku osolíme a okmínujeme. Potřeme připravenou směsí. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do…
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Přidáme mouku, krupici, vejce, osolíme a promícháme. Vytvoříme válečky, které vložíme do vroucí…
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.Každý plátek obalíme v hladké mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.…
Křupavé škvarkové a vláčné zelné placky jsou dokonalým spojením chutí, které si zamilujete. Tato tradiční česká pochoutka je ideální jako rychlá večeře, pohoštění pro…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Škvarky nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce,…
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak…
Doře umyté králičí pupky potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, zastříkneme worcesterem, naplníme a zabalíme.Na rozpáleném tuku, já použil sádlo, orestujeme nahrubo…
Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika /ještě nebyl tučný. Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal…
Na sádle usmažím cibuli do růžova,zaliji trochou vody.Přidáme na kostičky nakrájené brambory,sůl,pepř a kmím.Sušené houby,které si předem namočím i s vodou,ve které byly…
Vepřové maso si nakrájíme na kousky. Na zhruba 20 g sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme papriku a za stálého míchání chvilku osmahneme…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Na lžíci sádla nebo rostlinného oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme omytá vepřová nebo telecí játra nakrájená na větší kousky, které ze všech stran opečeme.…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Namočené kroupy také uvaříme . Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a…
Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli,…
Z vajíčka,mouky a vody si umícháme hustější těstíčko, do kterého přidáme zelí a ještě jednou důkladně vidličkou promícháme. V těstíčku obalujeme kolečka tvarůžků a…
Sádlo nařežeme na 20*10 cm. Obalíme v Pragandě a dáme do nádoby na 7 dní do chladna - já dávám do ledničky.Po 7 dnech vyndám a opláchnu. Po té povařím ve vodě 75°C 2,5…
Propláchlé fazole namočíme do vody alespoň na 6 hod. V té samé vodě je pak uvaříme společně s mrkví a cibulí.Z e sádla a mouky si připravíme jíšku. Naředíme jí s trochou…
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás,…