Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenToto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…
Vánočka s máslem a sádlem je nadýchaná a jemná a určitě vám zachutná. Dvojité kynutí chce sice svůj čas, ale odměnou bude správně nakynutá vánočka, která při pečení…
Talíř horké čočkové polévky přijde vhod v chladných zimních dnech, obzvlášť na Nový rok, kdy se tradičně připravuje k obědu, aby se nás po celý rok držely peníze.…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Karbanátky patří mezi klasiku a rychle připravený pokrm. K mletému masu kromě jiného můžeme přidat třeba kapustu. Tu předem povaříme a nasekáme. Spolu s nastrouhaným…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Levný a přesto okouzlující pokrm jsou klobásky z bramborového těsta, plné uzeným masem a osmažené na voňavém sádle. Bramborovou klobásu můžete plnit podle vlastní chuti,…
Segedínský guláš spojuje šťavnaté maso s jemnou kyselostí zelí. Tento tradiční pokrm zahřeje, zasytí a potěší svou nezaměnitelnou chutí. Nejlépe chutná s houskovým…
Pečící sáček funguje jako provizorní pekáček, udrží uvnitř páru a pokrm se nevysuší. Ke konci ale sáček prořízněte, aby jste dosáhli křupavé kůrky. Brambory zapečené se…
Dozlatova upečená placka z tenoučkých plátků brambor, která se po upečení potře česnekem rozetřeným se solí, zalije vajíčky rozšlehanými v mléce či smetaně se špetkou…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Klasika české kuchyně, která nikdy nezklame! Zapečené flíčky s uzeným masem spojují jemné domácí těstoviny, voňavé uzené maso a lahodnou zlatou krustu. Jednoduché, syté…
Jídlo jako stvořené pro chladné zimní dny. Těstoviny se zelím ze spíže a pikantní paprikovou klobásou vás zahřejí a zasytí, navíc při jejich přípravě nemusíte trávit…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale kynout se nenechávají. Přijdou k chuti jako moučník k nedělní kávě, ale i jako občerstvení…
Ať už jako výslužka pro koledníky nebo pohoštění na stůl, jsou tato velikonoční kuřátka skvělým nápadem. Z perníkového těsta vykrojíme tvary, které po upečení barevně…
Hřib dubový, lidově také dubák nebo pravák, je vynikající a hodně vyhledávaná houba. Skvěle se hodí pro sušení a konzervaci. Zde použijeme jak jeho sušenou verzi, tak…
Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční…
Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…
Do křupava pečená slepice s plátky slaniny a výpekem z černého piva vám připomene svatomartinské hody. A vůbec nevadí, pokud zrovna není listopad. Pečenou slepici si…
Pečená uzená krkovice s haluškami a dušeným kysaným zelím je klasika, která nikdy nezklame. Vůně uzeného masa se krásně doplňuje s jemnými bramborovými haluškami a lehce…
Pečená uzená krkovice s haluškami a dušeným kysaným zelím je klasika, která nikdy nezklame. Vůně uzeného masa se krásně doplňuje s jemnými bramborovými haluškami a lehce…