Kynutá bublanina

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
17-21 g čerstvého droždí
280 g mléka
4-5 rovných lžic cukru
špetka soli
40 g rozpuštěného sádla
citronová kůra
1 lžíce citronové šťávy
ovoce (tady jahody)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout.
    Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem.

  3. Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 35 minut).
    Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutá bublanina

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bublanina kynutá s rybízem kynutá bublanina

Zapomněl/a jsem heslo