Kynutá bublanina

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté, Řezy s ovocem, bublaniny 1 názor

Suroviny

200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
17-21 g čerstvého droždí
280 g mléka
4-5 rovných lžic cukru
špetka soli
40 g rozpuštěného sádla
citronová kůra
1 lžíce citronové šťávy
ovoce (tady jahody)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout.
    Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem.

  3. Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 35 minut).
    Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutá bublanina

  • Merylas Merylas

    Ivi, dělala jsem tuto Tvoji bublaninu, jen s tou změnou, že místo sádla jsem dala olej. Nahoru jsem použila sterilované vypeckované višně. Tím, že jsou měkké, tak nešly více do těsta zatlačit, s čerstvým ovocem to bude lepší. Těsto je lehounké a jemné. Určitě občas upeču. :yes: Přidala jsem bod a foto. :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kynutá bublanina bublanina z kynutého těsta bublanina z droždí kynuta bublanina s tvarohem bublanina kynuta kynuta bublanina bez kynutí kynuté těsto na bublaninu recept kynutou na bublaninu bublanina s kynuteho testa bublanina recept bublanina s ovocem recept z kynutého těsta kynutá bublanina s ovocem kynutá bublanina s rybízem recept na kynute testo s polohrubou moukou kynuta b ublanina recept kynuta bublanina kynuta ostružinová bublanina bublanina s ovocem kynutá recept bublanina z kynutého těsta kybuta jahodová bublanina s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo