

Omáčka houbová s kuřecím masem
Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Omáčky 1 názor
Suroviny
- hrst sušených hub
- 1 středně menší cibulka
- 1 zakysaná smetana
- sádlo (nebo olej)
- hladká mouka
- sůl
- 3 kuřecí prsa (nemusí to být jen prso)
- koření na kuřecí maso
- knedlík houskový ( těstoviny x noky(halušky))
Postup přípravy receptu
Houby propláchneme ve vodě. Po té je necháme namočené cca 2 hodiny.
Jak už jsou nasáklé vodou, vybereme je z vody, nakrájíme je na malé kousky a dáme je vařit spolu s vodou, ve které stály, plus přidáme další vodu na množství omáčky, které zhruba budeme chtít a osolíme.
Na větší pánvi necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibulku se sádlem, z ní si uděláme zásmažku přidáním hladké mouky, chvíli opékáme.
Zásmažku zamícháme do vařící vody s houbami, přidáme zakysanou smetanu, mícháme. Další úprava omáčky záleží na každém jak mu vyšla, tzn. dochutit - sůl, citronová šťáva nebo ocet (s tím velmi opatrně), nebo pokud je potřeba tak zahustíme rozkvedláním trošky hladké mouky v trošce mléka.
Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, okořením dle chuti (já použila grilovací koření).
Zprudka opečeme na pánvi z obou stran.
Jakmile je maso udělané vložíme ho do hotové omáčky, která je už jen na mírném ohni. Maso do sebe natáhne chuť omáčky. Necháme probublávat pár minut, občas zamícháme.
Poznámka
Podáváme s knedlíkem, noky(halušky), nebo těstovinami.
Místo zakysané smetany můžete použít smetanu ke šlehání, pak ale zase možná budete potřebovat ocet(citrónovou šťávu), je to velice individuální podle chuti každého.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Omáčka houbová s kuřecím masem
-
Mně by chutnala jenom houbová omáčka bez toho masa
, ale to záleží na chuti každého jednotlivce
+1