

Frankfurtská hovězí pečeně II.
Suroviny
- Hovězí maso zadní
- tenké párky
- cibule
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- sádlo
- trocha hladké mouky
- necelý 0,5 l mléka
Postup přípravy receptu
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme.
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.
Vložíme maso, přiklopíme a pečeme doměkka.
Během pečení doléváme vodu a maso obracíme.
Měkké vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z mouky a tuku, zalijeme vodou a mlékem a asi 20 minut povaříme.
Ke konci varu přidáme ještě 1-2 nožičky párku, nakrájené na kolečka a ten, kdo může, přidá i trochu sladké smetany pro zjemnění chuti.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou přílohou jsou knedlíky, těstoviny nebo i rýže.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Frankfurtská hovězí pečeně II.
-
Tak jsem včera uvařila masíčko podle tohoto receptu a moc nám chutnalo.Akorát jsem šťávu nezahušťovala a nepřidávala mléko ani smetanu.Podávala jsem s rýží,takže nebylo třeba husté omáčky.Dnes máme na oběd zbytek a už se moc těším.
-
Tak dnes jsem dělala na oběd Vaši frankfurtskou pečeni, byla výýýýboooornááá
, rodinka se jen olizovala. Už má recept uložený, díky
-
frankfurtskou pečeni dělám ze zadního hovězího. A dusím pomalu 1 1/2 hodiny podle odležení masa. Jemním ji 12% smetanou.Je to velmi dobrá mňamka.Milanawww.toprecepty.cz
-
-
za 4
-
Perfektní recept, díky.
Jen by neškodilo připsat alespoň přibližnou dobu přípravy. -
Holky ,když si myslíte že smetana je moc tučná ,dávejte Tatru je 7-9% tuku a na chuti to nejní vidět.Jinak palec
-
...mám jednu "vychytávku" poradila mi ji naše babča - párky před "cpaním" dejte do mražáku...na chuti to nic nezmění a je to rychlovka...
-
bilo to libovy a husty
-
Musím říct že to bylo moc dobré všem moc chutnalo.
-
Cathleen, taky bych tam tu smetanu dala, teda jak mléko, tak i trochu smetany na zjemnění
A kdo chce vařit dietněji, tak dá jen to mléko.
-
Cathleen - patří tam!!!
-
Smetanu tam psánu nemám, ale stejně ji na konci vmíchám...
Jen jsem se "bála", ať nejsem nařčená z obžerství
Tak co, mám ji tam připísnout? -
Špagetko, já se k Tobě přikláním, také dávám zásadně do takových a podobných omáček smetanu. Mléko, které se tu na trhu dá koupit je takové jalové
a se smetanou je to mnohem lepší
Uzeninu volně nedávám, ale každý to má jinak je to jen jeden z názorů. Jinak je to dobrá mana.
-
No, to je nááádhera! Dělám moc ráda a často! Vynikající klasika!
Máš plusík!