Frankfurtská hovězí pečeně II.

cathleen Kuchařka: cathleen

Hovězí maso 16 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

Hovězí maso zadní
tenké párky
cibule
mletá paprika
sůl
pepř
sádlo
trocha hladké mouky
necelý 0,5 l mléka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme.

  2. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou.

  3. Vložíme maso, přiklopíme a pečeme doměkka.

  4. Během pečení doléváme vodu a maso obracíme.

  5. Měkké vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z mouky a tuku, zalijeme vodou a mlékem a asi 20 minut povaříme.

  6. Ke konci varu přidáme ještě 1-2 nožičky párku, nakrájené na kolečka a ten, kdo může, přidá i trochu sladké smetany pro zjemnění chuti.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou knedlíky, těstoviny nebo i rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Frankfurtská hovězí pečeně II.

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Tak jsem včera uvařila masíčko podle tohoto receptu a moc nám chutnalo.Akorát jsem šťávu nezahušťovala a nepřidávala mléko ani smetanu.Podávala jsem s rýží,takže nebylo třeba husté omáčky.Dnes máme na oběd zbytek a už se moc těším.

    Odpovědět

  • JKpipule JKpipule

    Tak dnes jsem dělala na oběd Vaši frankfurtskou pečeni, byla výýýýboooornááá:yes::yes:, rodinka se jen olizovala. Už má recept uložený, díky:-K

    Odpovědět

  • Milana Milana

    frankfurtskou pečeni dělám ze zadního hovězího. A dusím pomalu 1 1/2 hodiny podle odležení masa. Jemním ji 12% smetanou.Je to velmi dobrá mňamka.Milanawww.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Spewo Spewo(neregistrovaný)

    Perfektní recept, díky.
    Jen by neškodilo připsat alespoň přibližnou dobu přípravy.;-)

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Holky ,když si myslíte že smetana je moc tučná ,dávejte Tatru je 7-9% tuku a na chuti to nejní vidět.Jinak palec:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...mám jednu "vychytávku" poradila mi ji naše babča - párky před "cpaním" dejte do mražáku...na chuti to nic nezmění a je to rychlovka...:-)

    Odpovědět

  • opice opice(neregistrovaný)

    :no::no::no::-):-(bilo to libovy a husty:-8:-*:-D:-));-):-p

    Odpovědět

  • andrea andrea(neregistrovaná)

    Musím říct že to bylo moc dobré všem moc chutnalo.:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Cathleen, taky bych tam tu smetanu dala, teda jak mléko, tak i trochu smetany na zjemnění ;-) A kdo chce vařit dietněji, tak dá jen to mléko.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Cathleen - patří tam!!!;-):-p:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-DSmetanu tam psánu nemám, ale stejně ji na konci vmíchám...:-D:-DJen jsem se "bála", ať nejsem nařčená z obžerství:-)):-)):-))
    Tak co, mám ji tam připísnout?:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagetko, já se k Tobě přikláním, také dávám zásadně do takových a podobných omáček smetanu. Mléko, které se tu na trhu dá koupit je takové jalové :-//a se smetanou je to mnohem lepší:-p:yes:Uzeninu volně nedávám, ale každý to má jinak je to jen jeden z názorů. Jinak je to dobrá mana.:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, to je nááádhera! Dělám moc ráda a často! Vynikající klasika!;-)Máš plusík!

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: frankfurtská omáčka frankfurtská omáčka recept frankfurtská pečeně frankfurtská omáčka s párkem frankfurtská hovězí pečeně frankfurtská vepřová pečeně franfurtská omáčka hovězí pečeně frankfurtská s rýží recept na frankfurtskou omáčku frankfurtská hovězí pečeně recepty španělská hovězí pečeně hovězí pečeně frankfurtská pečeně recept frankfurtská hovězí pečeně recept frankfurtský guláš franfurská omáčka španělská pečeně omáčka frankfurtská frankfurtská vepřová pečeně recept franfurtská pečeně