Vepřová líčka na černém pivu

jirka66 Kuchař:

Vepřové maso 8 názorů

59

Suroviny

750 g vepřových líček
2 mrkve
2 petrželky
celer
1 cibule
2 stroužky česneku
2 snítka tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
1/2 l černého piva
3 dl demi glace
sádla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.

  2. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava.

  3. Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.

  4. Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglasem.

  5. Dusíme do měkka.

  6. Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme.

  7. Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu lze použít třeba šťouchané brambory.

Poznámka

Demiglace - i když demiglace je vývar, není to přesný termín, protože svojí hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť. Hodí se do všech druhů teplých omáček, do zvěřinových ragú ... využijeme ho také všude tam, kde v receptech najdeme použití bujónu nebo kostky masoxu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka na černém pivu

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Rada varim pro sve kamarady,nikdy jsem licka nejedla,protoze nemam rada jidla na vine,ale tyhle na pive urcite vyzkousim.Dekuji moc za inspiraci Zdenca.www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Fantázie:yes: Velice dobré múžu doporucit

    Odpovědět

  • sam sam(neregistrovaný)

    A taky líčka mívá Makro

    Odpovědět

  • jirka66 jirka66(autor receptu)

    sunny.sofi: Já je koupil v Brně v masně.

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Hovězí líčka dělávám podobně a ráda (občas i s tím masoxem:-*), ale vepřová líčka neznám - dají se normálně někde koupit? Díky:-)

    Odpovědět

  • duchacek duchacek

    :yes::-p
    A ostatní ať si trhnou nohou(za ten masox)Ty se přiznáš ale ostatní ??????
    Dávám 5 bodíků

    Odpovědět

  • Denny Denny(neregistrovaný)

    No jo luxusní papáníčko, přestože s masoxem, výroba demiglace 24 hodin, kdo to má vydržet, když je chuť na líčka zrovinka hned a demiglace není předem uvařen. Nedávno jsme měli na víně, ale příště vyzkouším tento recept na pivě nádhera.Posílám michelinskou hvězdu v tomto případě hvězdný bodík.:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo