

Segedínský guláš IV.
Suroviny 5 porcí
- 3 krkovice plátky
- 20 dkg uzeného bůčku
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- sladkou mletou papriku
- sůl
- pepř
- kysané zelí (u nás bylo domácí nakládané)
- hladkou mouku
- smetanu na vaření
Postup přípravy receptu
Cibuli na kostičky osmahneme na sádle, přidáme na kostky orestovat maso, aby se nám zatáhlo.
Potom zasypu paprikou, ochutím solí a pepřem, já dávám i místo soli podravku a necháme dusit skoro do měkka.
Přidám zelí a podusíme do změknutí. Zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a případně dochutíme. Příloha houskový knedlík.
Poznámka od kuchařky
Dávám do tlakového hrnce. Poprvé jsem dělala segedinský guláš z krkovice. U nás totiž nebyl v obchodě bůček. Chutnalo všem a přidali si .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Segedínský guláš IV.
-
Taky jsem slyšela, že s uzeným je to
-
S uzeným je to jiná dimenze. Doporučuji
-
V nadpisu je chybka, takhle to nepůjde vyhledat
-
Ivetko. Měl jsem kamaráda od Jihlavy a 1x jsem ochutnal jeho segedýnský guláž ve kterém byl kousek uzeného. Byl SUPER. Já segedýn dělám často, ale odvaho tam dát uzené jsem ještě nenašel Ale slibuji, že nyní DÁM (ale držím dietu, tak tam musím mít BŮČEK HI HI). Zase jsi mi připomněla segedýn mého kamaráda. Díky. + bodík. Václav