Dušená vepřová plec v sójové marinádě

Suroviny

600 g vepřové plece
4 lžíce kvalitní sójové omáčky
3 lžíce oleje
--
2 lžíce sádla
velká cibule
2-3 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky mletého kmínu
cca 300 ml vývaru
sůl (opatrně)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Maso smícháme se sójovkou a olejem. Necháme cca půl hodinky v pokojové teplotě uležet.

  2. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova. Ke konci přidáme česnek, kmín a po rozvonění česneku i maso. Necháme zatáhnout a podlijeme do poloviny masa vývarem.

  3. Dusíme pod poklicí pomalu doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme vývarem. Nakonec dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme se zelím a knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Je to jednoduchá příprava masa. Kdo by chtěl více omáčky, třeba k rýži, zahustí šťávu před koncem lehce moukou rozmíchanou ve vývaru nebo trochu jíšky a provaří.

Komentáře k receptu Dušená vepřová plec v sójové marinádě