Křenová sekaná na smetaně

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 7 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
50 g čerstvého strouhaného křenu na jemno
100 g strouhaného tvrdého sýra
2 vejce
jarní cibulka
lžička plnotučné hořčice
0/5 dl studeného mléka
lžíce kukuřičného škrobu
strouhanka na zahuštění
sůl
pepř
lžička červené mleté papriky
mletý kmín
na omáčku:
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
1 cibule
2 lžíce sádla
lžíce rajského protlaku
kelímek zakysané smetany
250 ml mléka
1 lžíce hladké mouky
5 kuliček nového koření
2 malé bobkové listy
hrnek vody nebo vývaru na podlití
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně promícháme, aby se všechny přísady dobře spojily. Tvarujeme 2 masové šišky.

  2. V pekáčku, ve kterém budeme maso péct, rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme. Maso vytáhneme a přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli.

  3. Restujeme, přidáme protlak, koření a nakonec maso. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C asi na 45 minut. Pečeme zkraje přikryté a před koncem necháme připéct dorůžova. Během pečení maso poléváme výpečkem.

  4. Po upečení vytáhneme koření a výpeček rozmixujeme nebo propasírujeme.

  5. Mouku rozšleháme v mléce se smetanou a omáčku zahustíme a provaříme. Dochutíme příp. cukrem.

Poznámka

Příloha knedlíky, těstoviny, noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 417 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křenová sekaná na smetaně

Tématické fráze: sekaná na smetaně sekaná s křenem recept sekaná na smetaně křenová omáčka se sekanou svickova omáčka se sekanou sekaná na smetaně recept křenová omáčka že sekanou křenové recepty priloha k sekané sekaná na zelenině a na smetaně krenova omacka se sekanou nejlepší sekaná svíčková na smetaně sekaná se smetanou sekaná svíčková na smetaně variace na sekkaná na smetaně sekanná na smetaně křenová sekaná ve smetanové