Plněná kuřecí sekaná roláda

Mleté maso Doba přípravy: 80 minut příprava , 60 minut tepelná úprava 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 80 minut příprava , 60 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny 3 porce

500 g mletého kuřecího masa
1 lžíci koření na steak domácí /koupené
1/2 lžíce koření do mletých mas
sůl dle chuti
1 malá cibule
1 vejce
1 plná lžíce Solamylu
Náplň:
4 plátky anglické slaniny
4 plátky sýru /gouda
3 vejce smažená
1 lžíce nasekané petrželky
Dále:
1 lžíci sádla k pečení

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170° C spodek/vršek.
    Maso nameleme do misky (lze koupit i mleté), přidáme jemně nasekanou cibuli, sůl, koření, vejce a Solamyl. Důkladně promícháme, přendáme na silikonovou podložku, alobal nebo papír na pečení a vytvoříme obdélníkovou vrstvu masa (podle velikosti pekáčku).

  2. Na maso poklademe anglickou slaninu, na ni dáme sýr a k jednomu delšímu kraji umístíme smažená vejce.
    Pomocí podložky (papíru) pak svineme pevně roládu a konce utěsníme, aby sýr nevytekl. Roládu přendáme do pekáčku, mírně podlijeme a zakryté poklicí nebo alobalem pečeme cca 35-45 minut.

  3. Pak odstraníme poklici, přidáme lžíci sádla, zvýšíme teplotu na 200° C, zapneme horkovzduch a dopečeme asi 10-15 minut do zlatova. Podáváme s různě upraveným bramborem a salátem nebo s omáčkou (česnekovou, hořčicovou, falešnou svíčkovou) a knedlíkem.

Komentáře k receptu Plněná kuřecí sekaná roláda

K receptu nejsou žádné komentáře.