Dušený králík na houbách a pórku

mysulka Kuchařka: mysulka

4 porce Jiné maso 26 názorů

Suroviny

Zadní nohy a hřbet z králíka
100 g anglické slaniny
250 g nakrájených hub - nejlépe směs
1 velký pórek - použijeme jen bílou část
vývar
1 - 2 lžíce sádla
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
voda
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle.

  2. Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby, opepříme, přidáme kmín, vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka ( můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě).

  3. Nakonec přidáme nakrájený pórek a dodusíme.

  4. Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s přílohou podle chuti, nám k tomu nejvíce chutnají bramborové knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušený králík na houbách a pórku

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    zahorak009: Děkuji :-K.

    Odpovědět

  • zahorak009 zahorak009(neregistrovaný)

    Dnes som toto robil(aj keď bez pórku),s tarhoňou,posypaný čerstvým medvedím cesnakom a s :yes:uhorkovým šalátom...
    Neskutočne dobré papaníčko :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) Jdu na to, udělám ho přes noc v pomalém hrnci:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásně připravená dobrá bašta:-p+21:yes:Holky fotky máte moc príma;-):-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:yes:. Jsem ráda, že Vám chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KBáječné foto i recept:yes::yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Leni, hezké, dala bych si, je to nenáročné jídlo a mám ráda vše, kde je houba a omačka,at je to,co je to:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    :-*:-*:-*:-p,dobrotka:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Další, velmi příjemná změna na úpravu králíka. Moc jsme si pochutnali, dovolím si přidat fotečku;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Jana Pá: Jani tak dej pak vědět, jak chutnalo;-), já bych zase vyměnila králíka za kapříka:-p:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Už jsem vytiskla, všechno potřebné - viz recept doma je, takže se pokusím to manželovi uvařit,(u nás se totiž loví kapříci a pak se "vyčachrují" za králíčky):-O:-)):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mišulko, krásný recept i fotka, dělám ho podobně, ale má to jeden zádrhel-nemám ušáka a to už mám na něj dlóóóho chuť,;-) Možná, že mi ho Rebeka pošle, tak pak udělám. Tobě dávám 15.bod

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Leni, skvělý recept - udělám:yes::-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za zájem a milé komentáře. Snad někdo vyzkoušíte. :-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc mám ráda králičí masínko:-ppěkný receptík;-)+1:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: králík na houbách králík dušený dušený králík duseny králík recepty králík v tlakovém hrnci králík pórek králík na zelenině a houbách králík v houbové omáčce králík s houbami kralik na houbach a zelenine králík recept jak nejlépe připravit králíka králík na houbové omáčce dušený králík v tlakovém hrnci králík a pórek omáčka z králíka s houbami kralik se houbami kralik duseny v tlakovem hrnci duseny kralik na divoko kralik omacka houby