Vepřová líčka v houbové omáčce

cathleen Kuchařka:

Omáčky 5 názorů

Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
Přidat další fotografii
56

Suroviny

500-600 g vepřových líček
lžíce sádla
400- 500 g čerstvých hub
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
0,7-1 l mléka
sladká smetana
sůl
mletý pepř
špetka drceného kmínu
citronová šťáva
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi, na másle podusíme pokrájené osolené houby spolu se špetkou kmínu..
    V hrnci na sádle zpěníme krájenou cibuli, přihodíme krájená líčka a osmahneme je. Zalijeme trochou vody, přidáme pepř a maso podusíme téměř do měkka.

  2. K téměř měkkému masu přidáme houby a za stálého míchání i mouku, rozšlehanou v mléku - nepoužijeme všechno, zředit omáčku můžeme vždycky.

  3. Dobře provaříme, přidáme smetanu, pepř, podle chuti dosolíme a ještě krátce provaříme.
    Pak lehce okyselíme citronem a vmícháme sekanou petrželovou nať - už nevaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka v houbové omáčce

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo