Vepřová líčka v houbové omáčce

cathleen Kuchařka:

Omáčky 5 názorů

56

Suroviny

500-600 g vepřových líček
lžíce sádla
400- 500 g čerstvých hub
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
0,7-1 l mléka
sladká smetana
sůl
mletý pepř
špetka drceného kmínu
citronová šťáva
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi, na másle podusíme pokrájené osolené houby spolu se špetkou kmínu..
    V hrnci na sádle zpěníme krájenou cibuli, přihodíme krájená líčka a osmahneme je. Zalijeme trochou vody, přidáme pepř a maso podusíme téměř do měkka.

  2. K téměř měkkému masu přidáme houby a za stálého míchání i mouku, rozšlehanou v mléku - nepoužijeme všechno, zředit omáčku můžeme vždycky.

  3. Dobře provaříme, přidáme smetanu, pepř, podle chuti dosolíme a ještě krátce provaříme.
    Pak lehce okyselíme citronem a vmícháme sekanou petrželovou nať - už nevaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová líčka v houbové omáčce

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřová líčka na houbách vepřové na houbách omáčka vepřová líčka na houbách recept omacka z licek vepřové plátky na houbové omáčce recept recep vepšova na houbach omačka veprove houbová omáčka houbova omacka na víne recept veprove licka na houbach omacka vepřové na houbách recept na vepřová líčka na houbách houbova omacka z veprovyho

Zapomněl/a jsem heslo