

Kotlety "Gyros"
Suroviny 2 porce
- 2 vepřové kotlety
- 2 lžičky kečupu
- 2 lžičky hořčice
- 2 špalíčky tvrdého sýru
- 4 kolečka cibule
- sádlo
- koření Gyros
- několik plátků anglické slaniny
- 3 cibule pod kotlety
Postup přípravy receptu
Do širších kotlet si nařízneme kapsy, přes fólii je mírně naklepeme a kapsy pořádně vytřeme kořením Gyros. Naplníme lžičkou hořčice, kečupu a nakonec vsuneme špalíček sýru a 2 kolečka cibule do každé kotlety. Sepneme párátky a opět hojně posypeme Gyrosem.
Na pekáčku si rozehřejeme kousek sádla a na něm kotlety z obou stran opečeme. Na každou kotletu dáme několik plátků anglické slaniny, pak mírně podlejeme vodou a pečeme v troubě asi 20 minut.
Po 20 minutách přidáme ke kotletám na čtvrtky nakrájené brambory a spolu s kotletami pomalu pečeme do změknutí brambor.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se, že nemám nafocený fotopostup. Těsně před vařením mi klekl foťák, musela jsem ho nabít a vyfotit až hotové jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotlety "Gyros"
-
Jani, koukám, že tu svoji rodinku pěkně rozmazluješ
+19
-
Jani tak to bude dobrota
bodík
-
mňam
+1
-
Karin (neregistrovaný/á) jejda, moc děkuji
, děkuji všem a vyzkoušejte. Já se s kořením teprve učím zacházet
, většinou používám jen klasiku, pepř, sůl, sl. papriku, majoránku. Tyhle kotlety netřeba solit, Gyros sůl obsahuje.
-
Dobré ráno paní Remková,teď hledám nějakou inspiraci na víkend,jak ten recept pročítám,tak se u mě projevují Pavlovovy reflexy,díky a mějte pěkný víkend,ty Vaše receptíky jsou vždy super!
-
Jani, tvoje kotlety a krkovičky, ty mě ještě nezklamaly! A že jsem Tvých receptů už "pár" vyzkoušela. Nádhera!
+13
-
mňam,mňam,zítra běžím do krámu pro kotlety+
-
Ukládám
-
Jani, nádherné fotky a klasicky výborný recept.
Musím vyzkoušet...
+ -
pěkné fotky a vypadá to slibně
+
-
Díky za bodíky. Já to dělala poprvé, je to recept, co už mám léta v sešitě s receptama a nějak unikl mé pozornosti
-
pěkné
-
+5a zas navečer
-
-
Janicko, krasne fotky. Vyborne, vyzkousim, posilam 3 bodik.