Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadné škvarkové pagáčky

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 507 kJ /
4 662 kcal
Bílkoviny99,24 g
Tuky299,22 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 7,27 g
Sůl17,91 g
Sacharidy378,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut). Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout. Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul. Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.

Zveřejněno 28. 10. 2019

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxRW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné škvarkové pagáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PxRW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Betyna: ano, štipkavou černuchu znám :-8 také jí občas sypu pečivo :yes:

cathleen: děkuji za pochvalu, od tebe potěší velice. Sypané jsou sezamovým semínkem a černucha setá = nigella sativa = chutí trošku "peprně", kdysi dávno jsem ji "objevila" na dovolené v Egyptě a od té doby jsem bez ní nebyla ani den, nakupuju nejčastěji v Olomouci U Sindibáda, v Praze v Byliny Koření v Týnské uličce a nejnověji ji mívají v prodejnách Tiger

Betyna: nádherně povedené :yes: děkuji za fotografii! Čím jsou sypané? Bílým a černým sezamem?

:-K vynikající, právě jsem upekla, dovolím si přidat fotku:yes:

Gabina: děkuji za vyzkoušení a krásné fotografie :-K

Moc dobře, s těstem se krásně pracovalo :yes: sypala jsem mletým kminem

Tématické fráze:
škvarkové pagáče, škvarkové pagáčky, recept na škvarkové pagáčky, škvarkové pagáčiky, škvarkové placky snadné, celozrnné pagáčky, skvarkova pagáče, skvarkove pagace recept top recepty, recept pagáčky škvarkové, snadné škvarkové placky, skvarkove placky od cathllen, pekárnománie škvarkové pagáčky

Suroviny:
mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, sůl, voda, cukr, jogurt bílý, žloutek, olej, droždí čerstvé, škvarky, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu