Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 30 názorů

Suroviny

2 vepřové řízky
12 lístků šalvěje
pršut nebo sušená šunka
3 jarní cibulky
100 ml suchého cherry nebo bílého vína
100 ml vývaru
čerstvé pappardelle
máslo
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky rozkrojíme ještě tak, abychom měli z každého dva tenké plátky. Naklepeme, osolíme, poklademe pršutem, dvěma lístky šalvěje a na špalíčky nakrájenými jarními cibulkami. Pevně svineme a spíchneme párátky. Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran a přendáme do zapékací misky.

  2. Výpek zalijeme cherry a necháme trochu odpařit, poté přilijeme vývar. Vše přilijeme k závitkům a vložíme do vyhřáté trouby na 220°C na 15 minut.

  3. Mezitím si připravíme šalvějové pappardele. Uvaříme je v dostatečném množství osolené vody, měly by být na skus a čerstvé jsou uvařené cca za 5-7 minut. V pánvi si rozpustíme máslo a přidáme posekané zbylé lístky šalvěje. Vložíme těstoviny a chvilku prohazujeme.
    Do výpeku k závitkům přidáme na zjemnění kousek chladného másla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 552 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závitky se šalvějí a jarní cibulkou a čerstvé pappardele

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jedlá šalvěj nádherná vepřové závitky se šalvějí jak připravit šalvějový čaj z čerstvých lístků recepty s šalvejí na čaj kuřecí závitky na šalvěji maso na šalvěji s pršutem jak se vaři čaj ze šalvěje těstoviny se šalvějí testoviny s salveji pršut záhorácký pršut záhorácký jarní závitky recepty jarní závitky wikipedie šalvěj a těstoviny co se šalvejí jarní závitky salvejove závitky testoviny na šalvěji čaj z čerstveho šalvěje těstovin s šalvějí

Zapomněl/a jsem heslo