Telecí ossobuco na šalvěji a česneku s kapustičkami

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed - ossobuca
60 g anglické slaniny
2cibule
6 stroužků česneku
250 ml suchého bílého vína
500 ml silného hovězího vývaru
sůl
pepř
1 snítka šalvěje
3 bobkové listy
300 g růžičkové kapusty
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku.

  2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a maso z obou stran prudce osmahneme dozlatova, pak ho z hrnce vyndáme a odložíme stranou.
    Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme slaninu, cibuli, stroužky česneku, šalvěj a bobkové listy. Necháme restovat, dokud cibule nezačne zlátnout.

  3. Pak do hrnce vrátíme maso, zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme a pod pokličkou při nejmenší teplotě necháme dusit, až bude maso měkké. Občas zkontrolujeme a je-li třeba lehce podlijeme vývarem.

  4. Kapustičky očistíme, překrojíme podélně na polovinu a přidáme do hrnce k masu když už je maso skoro úplně měkké. Necháme vše spolu ještě podusit, až kapustičky změknou a v hrnci zbyde jen trochu zahoustlé šťávy. Před podáváním odstraníme bobkové listy.
    Podáváme s bramborovou kaší, hodila by se i rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí ossobuco na šalvěji a česneku s kapustičkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: teleci ossobucco na šalveji

Zapomněl/a jsem heslo