Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanina - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Plzeňský špíglák

Plzeňský špíglák

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…

Handour

50 min

Jehla tety Květy

Jehla tety Květy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na žádném grilování nesmí chybět populární špízy, které jsou velice snadné na přípravu. Křehké maso, v kombinaci se zeleninou, si určitě vychutnáte. Pokud je venku…

Kroupovka

50 min

Podvojanský bulgur se zelím

Podvojanský bulgur se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska - podvojanský bulgur se zelím. Jednoduché a přitom chutné a rychlé jídlo z bulguru, kysaného zelí a slaniny můžete připravit…

poslirecept

45 min

Kuře na játrových těstovinách

Kuře na játrových těstovinách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Celé kuře naporcujeme a nebo použijeme kuřecí stehna.Maso posypeme kořením, případně dosolíme a vložíme do pekáčku. Na maso poklademe plátky másla a slaniny, mírně…

jahoda

95 min

Letní zapékaný lilek

Letní zapékaný lilek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Letní zapékaný lilek je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje svěžest sezónní zeleniny s jemnou krémovou náplní. Tento středomořský recept zvýrazňuje přirozenou…

magdalenka

50 min

Žampionová paštika

Žampionová paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť.…

Handour

45 min

Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme…

poslirecept

45 min

Divoké hovězí na víně

Divoké hovězí na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Divoké hovězí na víně je luxusní a intenzivně aromatický pokrm, který spojuje bohatou chuť divokého hovězího masa s jemnou kyselostí a hloubkou kvalitního vína. Pomalu…

Jarka2

75 min

Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci

Teplý bramborový salát s fazolemi a vejci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vlažný bramborový salát je skvělá záležitost. Navíc ho můžete oživit ne úplně běžnými přísadami, jakými jsou třeba sterilované fazole. Chuť dodáte vyškvařenou slaninou.…

mika59

30 min

Závitek se zelím a slaninou

Závitek se zelím a slaninou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…

poslirecept

140 min

Placky z nádivky

Placky z nádivky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…

hosta

40 min

Velikonoční nádivka s uzeným

Velikonoční nádivka s uzeným

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nádivka z uzeného masa je tradičně připravována na velikonoční svátky, ale samozřejmě ji můžeme připravit i kdykoliv během roku. Bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i…

21Rapo

85 min

Vrstvené zelí s rýží

Vrstvené zelí s rýží

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

S podzimním sychravým počasím přichází ideální čas na složitější vydatná jídla jako je tento vrstvený koláč. Místo těsta použijeme zelné listy a prokládáme je vrstvami…

poslirecept

145 min

Kančí ragú v šípkové omáčce

Kančí ragú v šípkové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…

poslirecept

120 min

1 64 65 66 67 68 87