Červená jatýrka

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 malý pórek
1 cibule
50 g slaniny
1/2 kostky Masoxu
3 lžíce hladké mouky
drcený kmín
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce másla
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněná játra pokrájíme na kousky, pórek na kolečka, oloupanou cibuli na drobno.

  2. Slaninu pokrájíme na malé kostičky a krátce jí vyškvaříme. Pak přidáme máslo a cibulku, necháme jí zesklovatět. Přidáme játra, okmínujeme je, opepříme, přisypeme pokrájený pórek a za občasného míchání chvíli dusíme.

  3. Až játra pustí šťávu, přimícháme protlak, podlijeme troškou vody a dál dusíme doměkka. Přidáme masox, který dobře ve směsi rozmíchámne, poprášíme moukou a zase dobře promícháme.

  4. Budeme-li podávat na toastech, vydusíme dohusta. Jestli s rýží, přidáme ještě trochu vody a povaříme ještě asi 15 min. Nakonec směs osolíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená jatýrka

Tématické fráze: kuřecí jatýrka ládi hrušky kachni jatyrka na toastu kuřecí jatýrka na kmínu jatyrka ve slanine lada hruska láďa hrušk-recept na jatýrka ve slanině recepty ládi hrušky-kuřecí jatýrka ve slanině jatýrka v rajskem protlaku

Zapomněl/a jsem heslo