Měšec s růžičkovou kapustou

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

750 g vepřové kýty
pepř
sůl
200 g růžičkové kapusty
50 g šunky nebo šunkového salámu
80 g slaniny
několik stroužků česneku (podle chuti)
50 g másla nebo rostlinného tuku
30 g hladké mouky
asi 4 dl vývaru.
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami šunky a poloviční dávku slaniny také rozdělíme na kapustičky.

  2. Okraje masa stáhneme k sobě do tvaru měšce a ovážeme nití. V pekáčku rozehřejeme tuk a zbylou nakrájenou slaninu, vložíme měšce a pečeme v troubě za občasného polévání a podlévání vývarem nebo vodou. Já po část doby pečení zakrývám povrch pekáče peč. papírem, abych neměla "uzávěr" měšců moc upečený a vysušený.

  3. Měkké měšce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Poznámka

Zdroj Teletext ČT - upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Měšec s růžičkovou kapustou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo