Hovězí guláš s houbami a fazolemi

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Houby 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

600 g předního hovězího masa
150 g bílých fazolí
70 g oleje
250 g cibule
sůl a pepř
5 dl vody
3 stroužky česneku
50 g slaniny
200 g čerstvých hub
majoránka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem do vody a druhý den uvaříme (nebo použijeme fazole z konzervy). Tvrdší, pevné houby pokrájíme na větší kusy - sousta, maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osmahneme ho, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Před koncem dušení přidáme k masu uvařené fazole, na rozpuštěné slanině podušené houby, majoránku a dodusíme.

  3. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
    (Moje obměna: Přidala jsem k masu ještě rovnou lžíci mleté sl. papriky a později, když už bylo maso skoro měkké, jsem přidala 3 ks červ. papriky /kozí roh/ a pár minut před koncem varu oloupaná a na kostky nakrájená rajčata. Doporučuji, bylo to moc dobré!)

Poznámka

Zdroj Teletext ČT, upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš s houbami a fazolemi

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Já ty recepty sbírám moc let, o spoustu kuchařských knih jsem přišla při stěhování, dvě těžké narvané bedny toho byly (sebral mi je sousedův zeťák, vím to a nemohla jsem ho obvinit, když jsem ho při tom nechytila).;-( Ještě mi toho ale zůstalo, že nevím, co dřív zveřejnit. Já jsem neměla v počítači program na fotografie, nakonec jsem udyndala syna, aby mi ho vložil, ale jsem takový machometán, že jsem to brzy, nevím jak, zase postavila mimo provoz.:-( Ale stejně bych to všechno nestihla uvařit a nafotit a taky sníst, když jsem sama.;-):-D Tento guláš jsem vařila, ale už je to pár let, a bylo to fak moc dobré. Zkus, uvidíš, že vám to bude chutnat (a ty kozí rohy, ty nejsou moc pálivé, ale je to s nimi trochu pikantní, ty určitě zkus přidat).;-):-8 To jsem si zase pěkně popovídala! Moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ty jsi studnice receptů,škoda,že nedáváš fotečky,ale vím,už jsi to vysvětlovala,ale kdyby ti to už šlo,tak bylo by to fajn;-)Moc se mi líbí tento guláš a brzy asi spášu neb klasiku guláše dělávám často,ale není na škodu změnu;-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo