Houby na slanině s kapustou a tymiánem

maris Kuchařka: maris

2 porce Houby 2 názory

Suroviny

400 g pevných lesních hub
100 g slaniny (špeku)
250 g kapusty
1 lžíce přepuštěného másla
kmín
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvý tymián
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listy kapusty nakrájíme na proužky a pět minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a dáme stranou.

  2. Houby nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kostičky špeku, chvíli restujeme a vložíme kousky hub. Osolíme, posypeme kmínem, orestujeme, přidáme předvařenou kapustu a větvičku tymiánu. Mírně podlijeme a dusíme do změknutí.

  3. Dochutíme pepřem a posypeme lístky tymiánu.
    Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, ale dobrá by byla i bagetka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houby na slanině s kapustou a tymiánem

  • maris maris(autor receptu)

    magdalenka: já jsem kapustu předvařila, protože jsem ji den před tím dusila a trvalo to dlouho, ne a ne změknout,:-8 bála jsem se, aby houby nebyly potom moc měkké.
    Děkuju:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš to veľmi pekné. Ja by som ten kel asi nepredvárala, stačilo by dusenie s hubami. Ja robím václavky s kelom, je to dobrá kombinácia, ale s tvojimi pevnými lesnými hríbikmi je to vyšší level.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo