Jahodová mlska
Recept ještě nebyl hodnocenPiškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za…
Oblíbený nepečený dezert z pudinku, tvarohu a piškotů. Promazání marmeládou dodá říz, použijte tedy chuťově výraznou zavařeninu a uvidíte, že po odležení v lednici se po…
Moučníky z listového těsta jsou velmi oblíbené a při použití hotového těsta i jednoduché a rychlé. V tomto závinu si listové těsto vychutnáme v neodolatelné kombinaci…
Lehký tvarohový krém, sladké jahody a nadýchaný piškot nebo sušenkový základ – tohle pokušení v sobě spojuje svěžest léta a jemnost domácího dezertu. Ideální pro…
Lehký tvarohový krém, sladké jahody a nadýchaný piškot nebo sušenkový základ – tohle pokušení v sobě spojuje svěžest léta a jemnost domácího dezertu. Ideální pro…
Palačinky se zmrzlinou představují spojení teplého a studeného, nadýchaného a krémového. Stačí pár surovin a během chvilky vykouzlíte pochoutku, která zaručeně potěší…
Hledáte dezert, který potěší oko i chuťové buňky a zároveň nezatíží žaludek? Vyzkoušejte tyto svěží ovocné řezy se zakysanou smetanou. Nadýchaný piškot, lehký smetanový…
Tento koláč z křehkého těsta a šťavnatých broskví je ideálním moučníkem pro letní dny. Kombinuje jemnou máslovou chuť s ovocnou svěžestí a potěší při nedělní kávě i na…
Kdo by nemiloval ovocné knedlíky posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem? Pokud na ně máte chuť a nechce se vám stát dlouho u plotny, můžete vyzkoušet tento snadný…
Nadýchané těsto a vláčná náplň z jablečného želé tvoří lehký a osvěžující moučník, který potěší při každé příležitosti. Jablková roláda je rychlá na přípravu a skvěle…
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Falešný dort sacher pro milovníky čokolády ukrývá strouhaná jablka. Ta se, společně s meruňkovou marmeládou, postarají o vláčný a šťavnatý korpus. Pokud si netroufáte na…
1. Heru šleháme s cukrem, postupně přidáme vejce a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přidáme kakao. Tři stejné plechny vyložíme alobalem.…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Do nádoby vložte prášek do pečiva, mouku, špetku soli a cukr. Vše dobře smíchejte a přidejte prošlehaná vejce s mlékem. Vše smíchejte dohromady metličkou, aby vzniklo…
Do mléka dáme cukr a pudink, dobře zamícháme a dáme vařit za stálého míchání. Jakmile začne pudink probublávat, vaříme ještě 1 minutu. Sundáme ze sporáku, přidáme…
Vejce z cukrem vyšleháme do pěny.Přidáme šlehačku, přisypeme mouku s práškem do pečiva.Důkladně promícháme, odebereme jednu třetinu a do té zamícháme cappuccino, jaké…
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem.…
Vyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10…
Tuk nakrájíme na kousky a pozvolna ho rozpustíme na sporáku v mléce. Směs necháme zchladnou a mezitím si do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a vypeckujeme…
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, dle potřeby mléko, těsto by mělo být trochu řidší. Vše vlijeme na pekáček střední velikosti, poklademe…
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, dle potřeby mléko, těsto by mělo být trochu řidší. Vše vlijeme na pekáček střední velikosti, poklademe…
Brambory nastrouhám na tenké nudličky (lupínky)Pekáček či kastrolek (já měla menší kastrolek) vymažeme vydatně máslem a rovnoměrně prolisujeme 3 stroužky…
Mouku, pášek do pečiva, žloutky a šlehačku zaděláme jako nudlové těsto. Vyválíme a smažíme z obou stran. Ještě horké obalujeme v cukru.